Slide

Stiri: Companii

Șomaj martie 2023

Tranzacţie importantă pe piaţa asigurărilor

18.05.2021

Tranzacţie piaţa asigurărilor. Allianz-Țiriac Asigurări achiziţionează compania Gothaer Asigurări Reasigurări. Consiliul Concurenţei a anunţat că a autorizat tranzacția prin care Allianz-Țiriac Asigurări S.A. preia Gothaer Asigurări Reasigurări S.A. Conform instituţiei, această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România.

Allianz-Țiriac Asigurări S.A. face parte din grupul Allianz și oferă o gamă largă de produse de asigurări de viață și asigurări generale, incluzând, printre altele, asigurări de autovehicule, sănătate, proprietăți sau călătorie.

Societatea de asigurări Gothaer Asigurări Reasigurări S.A. oferă produse de asigurări generale personalizate, pentru a acoperi cerințele și nevoile diverse ale clienților.

Tranzacţie piaţa asigurărilor. Mediu concurenţial normal

Conform sursei citate, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea tranzacţiei cu un mediu concurenţial normal.

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, precizează reprezentanţii autorităţii de concurenţă.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Creştere de 5% pe piaţa asigurărilor în 2020