Tranzacţie importantă pe piaţa de bricolaj: Praktiker, preluat de proprietarul Brico Depôt

02.08.2017

Kingfisher plc, compania care deţine Brico Depôt România, a anunţat că preia Praktiker România S.R.L., unul din principalii jucători de pe piaţa de bricolaj și amenajări interioare din ţara noastră. Astfel, compania a semnat cu succes contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România S.R.L. pentru o sumă care nu este făcută publică. Acţiunile au fost cumpărate de la familia Susli.

„România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creștere, și am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara”, a spus Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România.

De asemenea, Omer Susli proprietarul Praktiker S.R.L. a declarat, că este mulţumit că a reuşit să crească afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane euro în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de orașe din ţară.

„Mai mult, suntem mândri că România este o destinație interesantă de investiții pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”, a mai spus Omer Susli.

 

 

Citiți și despre: