Stiri: Companii

Tranzactţie piata asigurarilor

Tranzacţie importantă pe piaţa asigurărilor: SIGNAL IDUNA preia Ergo Asigurări

11.11.2021

Tranzacţie piaţa asigurărilor 2021. Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare SA preia Ergo Asigurări SA și Ergo Asigurări de Viață SA. Instituţia a anunţat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei.

SIGNAL IDUNA, asigurări de viaţă şi sănătate

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare SA, parte a Grupului Signal Iduna, este activă pe piața asigurărilor de viață și de sănătate din România.

Grupul operează în România din iunie 2008, în principal pe piața asigurărilor private de sănătate, dar oferă și produse pe segmentele de asigurări de viață și asigurări de accidente.

Ergo Asigurări Generale și Ergo Asigurări de Viață oferă asigurări generale și asigurări de viață, fiind parte a grupului Ergo.

Tranzacţie piaţa asigurărilor 2021. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă. Acest lucru se va realiza după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.

Citeşte şi Idea Bank, preluată de Banca Transilvania. Ce valoare are tranzacţia?