Consiliul Concurentei

Tranzacţie importantă pe piaţa imobiliară: Proprietarul Sun Plaza, preluat de Immofinanz

20.09.2018

Preluarea S Immo AG a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Anunţul a fost făcut astăzi, într-un comunicat de presă. S Immo AG deţine în Bucureşti o serie de proprietăţi extrem de cunoscute. Este vorba de mallul Sun Plaza, de Sun Offices şi de Hotelul Novotel.

Potrivit instituţiei, a fost aprobabtă tranzacţia prin care Immofinanz AG a preluat S Immo AG şi, implicit, cinci companii deţinute de acesta. Este vorba de Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS) SRL, Victoriei Business Plazza SRL, Dual Construct Invest SRL, Roter Investiții Imobiliare SRL şi CII Central Investments Imobiliare SRL.

Tranzacţie piaţa imobiliară: Despre Immofinanz

Compania lmmofinanz este listată pe Bursa de Valori din Viena şi pe cea din Varşovia. Compania care activează pe piața imobiliară, concentrându-şi activitatea pe sectorul de retail şi office. Este vorba, de exemplu, de proprietăţi imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale sau proprietăţi imobiliare cu destinaţie birouri. În afară de ţara noastră Immofinanz AG este prezentă şi pe alte piețe. Mai exact, compania deţine proprietăţi şi în Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia și Ungaria.

Tranzacţie piaţa imobiliară: S Immo AG, proprietarul Sun Plazza

De asemenea, S Immo AG este o societate austriacă pe acțiuni, listată pe Bursa de Valori din Viena. Compania este prezentă pe piața imobiliară din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi Croația.

În ţara noastră, S Immo deţine clădirea de birouri Sun Offices, centrul comercial Sun Plaza şi hotelul Novotel. Aceste proprietăţi sunt toate situate în Capitală.

Tranzacţie piaţa imobiliară: Decizia Consiliului Concurenţei

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a ajuns la concluzia că operaţiunea nu pune problema unei afectări serioase a concurenţei. În plus, preluarea S Immo Ag nu duce la crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe anumite segmente ale acestora.

Decizia privind preluarea urmează să fie publicată de Consiliul Concurenţei pe site-ul instituţiei. Acest lucru se va face după eliminarea informaţiilor confidenţiale.

Citeşte şi Despăgubiri OMNIASIG: Topul celor mai mari daune

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Tranzacţie importantă pe piaţa imobiliară: Proprietarul Sun Plaza, preluat de Immofinanz

  1. Pingback: Cine este noul CEO Carrefour? | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.