Tranzactii imobiliare 2019 - Datele CBRE Romania

Tranzacții imobiliare record în 2019

22.01.2020

Tranzacții imobiliare 2019. Volumul investițiilor imobiliare din țara noastră, în 2019, a depășit borna de un miliard de euro. Acestea au totalizat aproximativ 1,06 miliarde de euro. Nivelul este în creștere cu 7% față de cel înregistrat în 2018, arată datele departamentului de research al companiei de consultanță imobiliară CBRE România. Volumul atins marchează un record al ultimilor cinci ani din punct de vedere al tranzacțiilor de investiții pe piața imobiliară românească.

Tranzacții imobiliare 2019. Orașele cu cele mai multe investiții

„2019 a fost anul orașelor regionale pentru tranzacțiile cu clădiri de birouri, Cluj-Napoca atrăgând investiții de aproape 200 milioane de euro, respectiv 20% din totalul volumului tranzacționat la nivelul țării, însă Bucureștiul a rămas lider, cu 64% din totalul tranzacțiilor. Clădirile de birouri au fost principalele produse tranzacționate, reprezentând aproape 75% din totalul tranzacțiilor la nivel național. Apetitul pentru clădirile de birouri din Capitală rămâne în continuare ridicat și sunt multiple oportunități, atât în zonele consacrate, precum CBD (Central Business District) și nordul Bucureștiului, precum și în zonele dinamice, aflate în continuare în plin proces de dezvoltare, precum vestul orașului”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România, companie care a consiliat în 2019 vânzarea unui pachet de trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca, deținut de grupul de firme Hexagon.

Tranzacții imobiliare 2019. Investitori

Din punct de vedere al profilului cumpărătorilor, investitorii israelienii ocupă primul loc prin tranzacția record de la finalul anului 2019. Aceștia au 36% din volumul tranzacționat. Ei sunt urmați de:

 • investitorii români (26%)
 • fondurile sud-africane cu 17%

Tranzacții imobiliare 2019. România, o destinație interesantă

„România este o destinație tot mai interesantă pentru noi investitori și cel mai probabil 2020 va aduce, similar cu 2019, noi nume pe piața locală. Sunt mai multe companii care vor să își extindă portofoliul în România, urmărind în special achiziția de clădiri de birouri și spații industriale. Ne așteptăm în continuare la o compresie a yieldurilor, atât pentru birouri (7% în prezent), cât și pentru sectorul industrial (7,75%)”, a adăugat Gijs Klomp.

CBRE România

CBRE România și-a extins în 2019 echipa locală de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties. Gijs are o experiență de peste 17 ani în domeniul imobiliar și a fost implicat în tranzacții de achiziții cu o valoare cumulată de peste două miliarde de euro în Europa Centrală și de Est.

CBRE Group este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajați (fără a include afiliații).

În România, CBRE oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv:

 • administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte
 • servicii de design and build
 • managementul proprietății
 • administrarea investițiilor
 • evaluare
 • închiriere de proprietăți
 • consultanță strategică
 • vânzări de proprietăți
 • servicii ipotecare și servicii de dezvoltare

Citește și Gripa aviară 2020. Decizia luată de ANSVSA

 

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “Tranzacții imobiliare record în 2019

 1. Pingback: Beneficii angajati romani 2020 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.