Stiri: Energie

Rezultate financiare Hidroelectrica 2021.

Tranzacţie importantă pe piaţa energiei: Ce companii vrea să preia Hidroelectrica?

06.01.2021

Tranzacţii piaţa energiei 2021. Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacția prin care Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica S.A. intenționează să preia companiile Crucea Wind Farm S.A. și Steag Energie Romania S.R.L. În conformitate cu Legea concurenţei, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Tranzacţii piaţa energiei 2021. Hidroelectrica, unul din principalii producători și furnizori de energie

Hidroelectrica S.A. este unul din principalii producători și furnizori de energie din România, cât și furnizor de servicii tehnologice de sistem.

Activitatea principală a Crucea Wind Farm S.A. este producția și comercializarea energiei electrice în România, prin intermediul Centralei Electrice Eoliene Crucea Nord, cu o putere instalată de 108 MW, în timp ce Steag Energie Romania S.R.L. prestează servicii tehnice de inginerie și monitorizează serviciile derulate de diverși furnizori pentru Crucea Wind Farm S.A.

Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Tranzacţii piaţa energiei 2021. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal. După aceea, instituţia va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Vista Bank va prelua Credit Agricole România