Stiri: Stiri

Tranzacționările imobiliare vor avea cel mai bun an

16.08.2013

Un studiu efectuat de către Ernst & Young susține că în următoarea perioadă valorile de tranzacționare din sectorul imobiliar vor ajunge la cel mai înalt nivel din ultimii ani. Conform specialiștilot din domeniu, anul acest ar putea exista o accelerare consistentă a tranzacțiilor din sectorul imobiliar dacă trendul de creștere al tranzacționărilor din acest sector  va continua.

„46% dintre respondenţi se aşteaptă ca preţurile să crească în anul următor, comparativ cu 37% în aprilie 2012. Cu preţuri estimate pe o tendinţă ascendentă, cumpărătorii ar putea dispune doar de o perioadă limitată de timp pentru a investi în cele mai bune oferte”, spune Michael Fishbin, lider global EY pentru sectorul imobiliar şi construcţii, citat de Capital.

Volumul total al tranzacţiilor din real estate a atins suma de 214 miliarde de dolari în primul trimestru al anului curent, în creştere cu 23 de procente comparativ cu 2012. Creşterea s-a înregistrat în toate tipurile de proprietăţi. Geografic, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa) a înregistrat cele mai slabe rezultate, în timp ce volumul tranzacţiilor din Asia a crescut cu 31%.

Circa 63 la sută din volumul total al tranzacţiilor este datorat tranzacţiilor din China şi Statele Unite. Dacă ne referim numai la Statele Unite, stocurile de imobiliare noi şi vechi aflate la vânzare sunt la cele mai joase cote istorice, ceea ce ajută la creşterea preţurilor.

Sursă: Capital