Tratament coronavirus

Tratament coronavirus. AbbVie România donează medicamente pentru tratarea a peste 8.000 de pacienți

25.03.2020

Tratament coronavirus. Ministerul Sănătății apelează la toate resursele pentru creșterea capacității de diagnostic și de tratare a pacienților infectați cu coronavirus. Așadar, peste 8.000 de pacienți vor beneficia de tratament pentru COVID 19, după ce compania biofarmaceutică AbbVie România, prin bunăvoința domnului Jorge Ruiz Benecke, General Manager și-a anunțat intenția de a dona Ministerului Sănătății un număr de 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu coronavirus.

Tratament coronavirus. Donația se va realiza prin Unifarm

Donația se va realiza prin compania Ministerului Sănătății, Unifarm SA. Medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienților, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătății.

Acestea sunt:

  • Institutul Național de Boli Infecțioase – Matei Balș
  • Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș București
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași
  • Spitalul Clinic Județean de Boli Infecțioase Tg. Mureș
  • Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava
  • Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara

Tratament coronavirus. Ce spune ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Victor Costache, salută și apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie.

”Acest medicament, folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase –Matei Balș pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19, este binevenit mai ales acum, în lupta contra cronometru pentru aprovizionarea spitalelor cu medicamente și materiale sanitare. Mulțumesc companiei AbbVie România pentru ajutorul acordat. Medicamentele vor ajunge imediat la spitalele din prima linie, acolo unde este mare nevoie de ele”.

Tratament coronavirus. Declarația făcută de managerul AbbVie România

”AbbVie salută eforturile depuse de către Ministerului Sănătății, de autoritățile responsabile, de instituțiile și cadrele medicale în lupta zilnică împotriva răspândirii Covid-19 în România. Dorim să ne alăturăm demersurilor dumneavoastră sprijinind statul român în lupta cu Covid-19 prin donarea acestui produs care poate fi folosit ca alternativă terapeutică în tratamentul pacienților depistați cu Covid-19, conform protocoalelor medicale așa cum au fost acestea elaborate și implementate de către societățile medicale de specialitate, în România.

Menționez că produsul este indicat pentru tratamentul adulţilor, adolescenţilor şi copiilor infectaţi cu virusul imunodeficienţei umane (HIV-1). Cu toate că s-au constatat potențiale acțiuni antivirale în cazul MERS/SARS, sunt necesare date clinice suplimentare care să ateste eficacitatea produsului în tratamentul Covid-19.

Evaluând resursele disponibile, în acest moment considerăm că AbbVie România poate susține tratamentul unui număr de peste 8.000 de pacienți. În continuare AbbVie va face eforturile necesare pentru a sprijini autoritățile române în încercarea de a limita răspândirea Covid-19”, a declarat Jorge Ruiz Benecke, General Manager AbbVie România.

Citește și Rompetrol donează carburant pentru transportul medical de urgență

 

 

Citiți și despre: