Stiri: Sanatate

Coronavirus 27 septembrie 2020

Comisia Europeană, 10 milioane de euro pentru găsirea unui tratament pentru coronavirus

01.02.2020

Tratament pentru coronavirus. Comisia Europeană alocă 10 milioane de euro din programul său de cercetare și inovare, Orizont 2020, pentru a sprijini cercetarea bolii cauzate de noul coronavirus. Aceasta a lansat o cerere urgentă de exprimare a interesului față de proiecte de cercetare care să contribuie la o mai bună înțelegere a focarului de coronavirus și la o mai bună gestionare clinică a pacienților infectați cu virusul, precum și la îmbunătățirea pregătirii și a răspunsului în materie de sănătate publică.

Tratament pentru coronavirus. Ce spune comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret?

Mariya Gabriel, comisarul pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, a declarat: „Ne străduim să atenuăm consecințele unei potențiale răspândiri pe scară mai largă a epidemiei de coronavirus în UE. Grație finanțării pentru cercetări de urgență prin intermediul programului Orizont 2020, vom știi mai multe despre această boală. Sunt mândră că, în urma progreselor înregistrate în ultimii ani, centrele noastre dotate cu supercalculatoare sunt pregătite să îi asiste pe cercetători în activitatea lor de dezvoltare a unui tratament și a unor vaccinuri noi. Vom fi în măsură să protejăm mai bine cetățenii și să abordăm mai eficient focarele actuale și viitoare.”

Tratament pentru coronavirus. ”Trebuie să știm mai multe despre virus”

Stella Kyriakides, comisarul pentru Sănătate și Siguranță alimentară, a adăugat: „Avem nevoie de un răspuns multidimensional, la nivelul întregii administrații, la epidemia de coronavirus, iar cercetarea este o parte esențială a acestuia. Trebuie să știm mai multe despre virus, pentru a ne direcționa mai bine măsurile de prevenție și pentru a le asigura o mai bună îngrijire cetățenilor noștri — exact acesta este scopul finanțării cercetării de urgență din programul Orizont 2020”.

Proiectele finanțate

Se estimează că finanțarea va sprijini două până la patru proiecte de cercetare.

Candidații pentru finanțare trebuie să răspundă cererii până pe 12 februarie. Acordurile de granturi ar trebui să fie semnate foarte rapid. Acest lucru se va întâmpla pentru a permite demararea activităților de cercetare cât mai curând posibil.

De asemenea, Comisia Europeană colaborează cu Organizația Mondială a Sănătății pentru a asigura un răspuns coordonat la epidemia de coronavirus.

Citește și Biscuiții Oreo au intrat în Cartea Recordurilor. Anunț important