Stiri: Sanatate

Investiții Antibiotice Iași.

Antibiotice Iaşi livrează în SUA şi Marea Britanie noi medicamente asociate Covid-19

10.07.2020

Tratamente COVID-19 Antibiotice Iaşi. Compania a anunţat că a pătruns pe piețele din Statele Unite şi Marea Britanie cu noi medicamente asociate Covid-19. Astfel, pe fondul pandemiei de coronavirus, în timp cepiața spitalelor și farmaciilor din România și-a restrâns substanțial activitatea, compania Antibiotice identifică oportunități în consumul de medicamente prin participarea și adjudecarea de licitații în piețele internaționale precum SUA și Marea Britanie.

Tratamente COVID-19 Antibiotice Iaşi. Medicamente antiinfecţioase injectabile

La începutul lunii iulie Antibiotice a făcut primele livrări pentru două medicamente antiinfecțioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19. Acestea sunt destinate spitalelor din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Aceaste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autoritățile din aceste țări, în urma câștigării licitațiilor organizate de sistemele de sănătate britanice și americane.

2,5 milioane de flacoane

De asemenea, vor urma și alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul lui 2020. În prezent, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitațiilor pentru 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.

Tratamente COVID-19 Antibiotice Iaşi. Ce spun reprezentanţii companiei?

“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reușit în această perioadă dificilă pentru noi toți, cu multe restricții, să punem la dispoziție tratamente asociative Covid -19 atât pe piața internă cât și pe piețele internaționale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România pe care îi tratăm de 65 de ani”, a declarat Delia Racoveanu, director Marketing și Vânzări Piața Internațională.

Accesarea pieței din Marea Britanie face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat piețelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda.

În Statele Unite, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piață a acestui nou produs de generație superioară, pentru care există puțini producători la nivel mondial, compania și-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecțioase utilizate în spitalele americane.

Tratamente COVID-19 Antibiotice Iaşi. O recunoaştere a calităţii

“Faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptați de sistemele de sănătate din țări puternic reglementate și concurate cum sunt cele din Uniunea Europeană, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru că reprezintă o recunoaștere a calității medicamentelor fabricate de Antibiotice Iași și implicit o recunoaștere a performanței industriei farmaceutice românești”, a subliniat dna Racoveanu.

Pentru ca aceste noi produse să fie livrate pe piețele Marii Britanii și SUA a fost necesară:

  • întocmirea dosarelor de înregistrare a produselor conform normelor și cerințelor aplicabile pe aceste piețe
  • obținerea autorizării de punere pe piață
  • participarea în licitații
  • identificarea partenerilor prin care să fie distribuite produsele în piață

Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile și în alte sisteme de sănătate internaționale precum:

  • Serbia
  • Vietnam
  • Republica Moldova

Citeşte şi Începe construcţia Palas Campus Iaşi