Trei mari tranzacţii imobiliare, în prima parte a anului 2018

21.05.2018

CBRE a anunțat rezultatele înregistrate pe piața locală de investiții în real estate, în prima jumătate  a anului curent. Astfel, primele trei tranzacții însumează aproximativ 300 milioane de euro, vânzările vizând segmentele de retail și spații de birouri. Cele trei acorduri au fost semnate în al doilea trimestru, revitalizând, prin urmare, piața după ce în primele trei luni ritmul a fost extrem de lent, fără investiții notabile.

Primele trei tranzacții din 2018 sunt:

– Vânzarea Militari Shopping Center, centrul comercial din Vestul Bucureștiului, către fondul de investiții sud-african, Mas Real Estate. Vânzătorul este compania israeliană Atrium European Real Estate, care s-a retras de pe piața autohtonă;

– Vânzarea primei clădiri din complexul de birouri Campus 6, proiect al dezvoltatorului suedez Skanska, către compania austriacă CA Immo;

– Vânzarea complexului de clădiri de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, către Lion’s Head Investment.

„Aceste trei tranzacții revigorează segmentul de investiții imobiliare, după un prim trimestru slab. Comparativ cu aceeași perioadă din 2017, prima jumătate din 2018 are un ritm mai scăzut. Estimarea noastră pentru finalul de an este că volumul total al investițiilor va fi mai mic față de anul trecut”, explică Ana Dumitrache, Head of Investment Property al CBRE Romania.

Volumul investițiilor pe piața imobiliară autohtonă s-a situat, în 2017, în jurul valorii de 1 miliard de euro, potrivit datelor CBRE. Numărul tranzacțiilor, inclusiv cele care vizează achiziții sau vânzări de terenuri, a fost de 27. În aceste acorduri au fost implicați şapte investitori, iar 25% din volumul total al investițiilor a venit din partea unor companii deja prezente pe piața românească.

 

 

 

 

Citiți și despre: