Stiri: Companii

Solutii de automatizare

Trei soluții de prevenire a accidentelor din depozit

25.08.2022

Meseria de stivuitorist este una dintre cele mai expuse la nivel global, aproximativ 10% din accidentările industriale fiind legate de utilizarea echipamentelor de mișcare a mărfii. Pentru cei care operează în lanțul de aprovizionare, acest motor al economiei, provocările sunt nenumărate, motiv pentru care Toyota Material Handling propune o serie de soluții care ajută la îmbunătățirea operațiunilor, creșterea eficienței și a siguranței în depozite.

Din datele furnizate de Biroul de muncă și Statistică, domeniul industrial este acela în care se întâmplă cele mai multe accidente din Europa (31%). Un studiu realizat de Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă a arătat că 25% din accidentele cu echipamentele de manipulare de marfă sunt cauzate de pregătirea deficitară a operatorului. Pentru celelalte 75 de procente însă, există o serie de cauze cum ar fi:

  • Denivelări în pardoseală;
  • Lipsa unor sisteme de atenționare audio (alerte) sau vizuale (leduri) montate pe echipamentele ce operează în zone aglomerate;
  • Întreținerea echipamentelor nu a fost efectuată sau a fost efectuată necorespunzător.

Dintre soluțiile identificate de Toyota Material Handling, enumerăm:

Training specializat pentru operatori

operator-trainingPrimul pas în prevenirea riscurilor este conștientizarea lor, astfel că este necesară dezvoltarea unei culturi autentice de siguranță, precum și alocarea de fonduri petnru pregătirea operatorilor și a sistemelor de siguranță. Toyota Material Handling Romania pune la dispoziție leasing de personal calificat, stivuitoriști autorizați CNCIR cu experiență în mișcarea de marfă, precum și cunoștințe teoretice și practice în domeniul pregătirii de livrări și a gestionării unui stoc de produse.

Mai multe informații aici:  https://toyota-forklifts.ro/solutii/business-solutions/

Soluții de siguranță și protecție

Solutii de automatizarePentru prevenirea accidentelor ce pot avea loc în timpul manipulării de marfă din depozit, există numeroase sisteme de siguranță ce pot fi montate fie pe echipament, fie în depozit, sonore sau luminoase.

Mai multe exemple pot fi găsite pe https://toyota-forklifts.ro/solutii/solutii-de-siguranta-si-protectie/

Soluții automatizate și de tip shuttle, fără operatori

Motivul pentru care automatizarea în logistică este în ascensiune este că aceasta răspunde nevoilor actuale din domeniu – înlocuiește forța umană, greu de găsit, de certificat și de păstrat, reduce costurile și crește eficiența. uponor19Scopul automatizării în procesele de mișcare a mărfii este de a elimina operațiunile inutile și a le eficientiza pe cele repetitive, reducând totodată riscul de accidente, întrucât sunt echipate cu senzori de mișcare care previn coliziunile.

Prevenția accidentelor din depozite este importantă pentru sănătatea angajaților si pentru reducerea costurilor generate de accidente deopotrivă – pentru fiecare leu cheltuit cu reparația unui echipament care a provocat un accident în depozit, alți 10 lei se cheltuie pentru reparația ușilor/pereților/rafturilor sau a mărfii deteriorate.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/toyota-build-your-truck/