Trenuri internationale CFR Calatori

CFR Călători repune în circulaţie mai multe trenuri

15.06.2020

Trenuri CFR Călători. Din data de 15 iunie 2020, CFR Călători repune în circulație în trafic intern o serie de trenuri a căror circulație a fost temporar suspendată începând cu lunile martie și aprilie 2020 cu respectarea măsurilor emise de autorități cu privire la virusul SARS-CoV-2.

Printre aceste trenuri se regăsesc și trenuri internaționale care, până la obținerea acordului de circulație în trafic internațional de la administrațiile feroviare europene partenere, se repun în circulație în trafic național în corelație cu cerințele de trafic.

Lista trenurilor se găseşte AICI

Trenuri CFR Călători. Bilete

  • Biletele pot fi achiziționate cu anticipație de 20 de zile de pe următoarele canale:
  • online de pe www.cfrcalatori.ro
  • de la automatele de vânzare bilete din gări
  • și dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări și distribuitori autorizați (agenții de turism), unde este recomandată păstrarea distanței față de celelalte persoane

Trenuri CFR Călători. Trenurile internaţionale pe ruta Craiova – Vidin

De asemenea, tot începând de astăzi, 15 iunie, CFR Călători repune în circulație trenurile internaţionale pe ruta Craiova – Vidin.

CFR Călători poartă discuții cu administrațiile feroviare europene partenere pentru reluarea circulației trenurilor românești cu destinații externe.

Trenuri CFR Călători. Negocieri cu Bulgaria

În urma negocierilor purtate, primul partener care a răspuns solicitării noastre de reluare a transportului feroviar de călători în trafic internațional este administratorul feroviar din Bulgaria.

Astfel că începând de luni, 15 iunie 2020, primele trenuri ce vor fi repuse în circulaţie sunt trenurile Regio 1090 şi 1091 ce vor asigura legătura cu Bulgaria pe ruta Craiova – Golenţi Hm. – Vidin şi retur.

CFR Călători reintroduce progresiv în grafic trenurile în trafic internaţional, având în vedere faptul că reluarea circulaţiei trenurilor spre celelalte destinaţii internaţionale depinde de acordul administraţiilor europene vecine.

La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecție este obligatorie pe toată durata călătoriei.

Citeşte şi Bucureşti Mall-Vitan și Plaza România se redeschid. Ce măsuri de protecţie au anunţat centrele comerciale?

 

 

 

Citiți și despre: