Stiri: Logistica

Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

CFR, anunț important pentru călători

26.07.2023

Trenuri CFR iulie 2023. În contextul avertizărilor de fenomene meteo extreme, furtuni de vară însoţite de precipitaţii puternice, caniculă și disconfort termic accentuat, emise pentru această perioadă de către Administrația Națională de Meteorologie, CFR Călători face eforturi pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare.

Trenurile sunt verificate

Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot apărea situații în care, din cauza temperaturilor foarte ridicate (de multe ori chiar și de peste 50 de grade C la soare) care se înregistrează la nivelul șinei și cutiei materialului rulant, sau chiar din cauza deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să nu mai asigure răcirea şi funcţionarea în parametrii proiectaţi.

De asemenea, și în situațiile în care apar întreruperi accidentale ale alimentării cu energie electrică ale trenurilor din cauza lipsei de tensiune în linia de contact, instalațiile de climatizare nu mai funcționează, astfel că nu mai sunt asigurate condiții optime de temperatură în interiorul vagonului. Când au loc aceste deranjamente, atât personalul CFR Călători cât și cel al CFR SA, depun toate eforturile ca acestea să dureze cât mai puțin.

Trenuri CFR iulie 2023. Limitări de viteză

Mecanicii de locomotivă sunt instruiți ca în limitele posibile, în funcţie de situație, opririle accidentale ale trenurilor, când acestea se impun, să fie făcute în stațiile și punctele de oprire din parcurs, evitându-se staționările între stații.

În condițiile utilizării întregului parc de material rulant tehnic disponibil, în special pe rutele ce înregistrează cele mai mari solicitări de trafic, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și în vederea adaptării capacităţii de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens. În situatii în care apar abateri mari de la graficul de circulatie, din cauza fenomenelor meteo extreme sau alte cauze, CFR Călători este pregătită să ofere asistenţă călătorilor, apă şi eventual produse preambalate, în anumite staţii de pe traseu. Indiferent de cauzele generatoare ale abaterii de la programul de circulaţie, CFR Călători va asigura cu trenurile proprii transportul până la destinaţia finală înscrisă pe legitimaţia de călătorie.

Avertizări meteo

În contextul avertizărilor pe care Administrația Națională de Meteorologie le emite pe parcursul sezonului cald cu privire la temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat caracteristice acestui anotimp, CFR Călători recomandă pasagerilor:

  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate și chiar caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale.

Citește și Importanța angajamentului salariaților în dezvoltarea unei companii