Primăria București cumpără noi troleibuze, tramvaie și autobuze electrice

17.04.2019

Primăria București cumpără 100 de troleibuze noi. Astfel, pentru îmbunătățirea transportului public instituția a demarat în luna februarie a anului procedura de achiziție pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m. Acesta a fost publicat în sistemul electronic de achizițiipublice (SICAP). Mai exact, este vorba de anunțul de participare nr. CN1008715/05.02.2019. Valoarea estimată a achiziției se ridică la 214.488.800 lei fără TVA.

100 de troleibuze noi pentru București

Luni, 15 aprilie 2019, ora 15.00, s-a deschis oferta pentru cumpărarea celor 100 de troleibuze. Urmează ca documentația depusă să intre în analiza comisiei de evaluare.

În cadrul procedurii a depus ofertă un singur operator economic. Este vorba de asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) și SILEO GmbH (Germania).

Finanțarea achiziției provine din fonduri nerambursabile. Municipiul București are încheiat, în acest sens, cu Administrația Fondului pentru Mediu contractul de finanțare nr. 39/28.12.2018 care vizează cumpărarea a 100 de troleibuze și a 130 de autobuze hibride.

Valoarea investiției

Valoarea investiției în noile mijloace de transport public (100 de troleibuze și a 130 de autobuze hibride) se ridică la aproximativ 488 de milioane de lei. Din această sumă, fondurile nerambursabile primite din partea Administrației Fondului de Mediu reprezintă 340 de milioane de lei.

100 de tramvaie noi

O altă procedură, care vizează cumpărarea a 100 de tramvaie moderne, se află în evaluare la nivelul Primăriei Capitalei.

Ofertele au fost depuse în martie 2019 de două companii. Este vorba de ASTRA VAGOANE CĂLĂTORI SA și DURMAZLAR MAKINE SAN VE TIC A.S. Valoarea contractului este de 845,68 milioane lei (180 de milioane de euro). Contractul presupune achiziționarea a 100 de tramvaie și echipamente necesare îmbunătățirii transportului public de călători pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 și 55.

130 de autobuze hibride și 100 de autobuze electrice

În plus, Primăria Capitalei a mai lansat două proceduri de achiziție pentru cele 130 de autobuze hibride și 100 de autobuze electrice. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este de 7 mai 2019, respectiv 27 mai 2019.

Citește și Delivery Hero România are un nou Managing Director

 

Citiți și despre:

  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • RATB: 31% din vehiculele RATB sunt prea uzateRATB: 31% din vehiculele RATB sunt prea uzate Regia Autonomă de Transport București (RATB) utilizează, la ora actuală, 69% din parcul circulant de vehicule, existând probleme generate de gradul avansat de uzură a tramvaielor, troleibuzelor și […]
  • Câţi români deţin o maşină?Câţi români deţin o maşină? Un sfert dintre locuitorii Capitalei conduc, în prezent, o maşină. La nivel naţional procentul este mai redus, respectiv trei din zece persoane conducând un autovehicul, indiferent că este personal sau de […]
  • Bucureștiul are nevoie de o strategie de tip smart cityBucureștiul are nevoie de o strategie de tip smart city La ora actuală, cea mai mare parte a populației globale locuiește și lucrează în orașe. Potrivit previziunilor ONU, până în anul 2050, în jur de 70% din populaţia lumii va locui în zone urbane, faţă de 54% în […]
  • Ryanair introduce din septembrie zboruri zilnice Bucureşti-BerlinRyanair introduce din septembrie zboruri zilnice Bucureşti-Berlin Compania aeriană Ryanair a anunţat lansarea unei noi rute aeriene de la Bucureşti spre Berlin, primul zbor urmând să aibă loc în luna septembrie a anului curent. Cursa va avea o frecvenţă de două zboruri […]

2 păreri la “Primăria București cumpără noi troleibuze, tramvaie și autobuze electrice

  1. Pingback: Faliment RADET - Vom mai avea apa calda su caldura | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - RADET a intrat în faliment. Vor mai avea bucureștenii apă caldă și căldură?

Comentariile nu sunt permise.