Logistica

Truck Elements Express

Truck Elements Express, în topul liderilor pieței pe segmentul de piese și accesorii pentru vehicule comerciale

01.04.2024

Compania menține pe stoc toate reperele uzuale cu rulaje lunare, pentru toate brandurile de autocamioane și remorci prezente în piață. Truck Elements Express a fost înființată în 2013 de o echipă de profesioniști cu peste 10 ani de experiență în domeniul pieselor de schimb, al reparațiilor auto și al transportului. Afacerea a crescut și s-a diversificat, ajungând în topul liderilor pieței pe segmentul de piese și accesorii pentru vehicule comerciale, fiind una dintre puținele companii românești dedicate în întregime acestui segment.

Concentrându-se pe nevoile clienților, pe echipă și pe dezvoltarea profesională a fiecărui membru, Truck Elements Express a devenit cunoscută drept o companie caracterizată de dinamism, flexibilitate și grijă față de oameni, fie că este vorba despre un client, un furnizor, o companie partener sau un membru al echipei. Pornind de la un singur magazin localizat în Arad, Truck Elements Express a reușit în 10 ani de activitate să ajungă la nu mai puțin de de 11 sucursale și aproape 100 de angajați. În plus, în 2023 compania a atins și o cifră de afaceri de aproape 17 milioane de euro.

Truck Elements Express a reușit în 10 ani de activitate să ajungă la nu mai puțin de de 11 sucursale, aproape 100 de angajați și o cifră de afaceri de aproape 17 milioane de euro

Truck Elements Express oferă clienților experiențe unice

Toate aceste rezultate au fost posibile grație profesionalismului, viziunii și accentului pus pe oameni. Mai mult decât produse și servicii, Truck Elements Express a oferit clienților și partenerilor o experiență unică, bazată pe încredere, transparență și satisfacție. Compania a fost mereu orientată către nevoile clienților, adaptându-se în mod constant la schimbările pieței.

„Pentru a asigura servicii de calitate clienților noștri am investit în principal în oameni, apoi am încercat să punem la dispoziția echipei cele mai noi tehnologii de gestiune a stocurilor, dar și de identificare a pieselor vehiculelor comerciale”, ne-a declarat dl. Lucian Crișan, Director Executiv Truck Elements Express.

Totodată, trebuie menționat și faptul că Truck Elements Express a fost supusă unui proces de audit internațional, care a permis confirmarea profesionalismului și eficienței practicilor adoptate.

„Auditarea externă a proceselor companiei noastre de către un auditor internațional din industrie confirmă profesionalismul de care dăm dovadă, iar ratingul obținut peste media europeană și globală aduce un gir de credibilitate în parteneriatele noi. Focusul și pe responsabilitatea socială și de mediu transpun bunul simț în desfășurarea afacerii noastre, iar strategia companiei pe termen lung ține cont de aspectele ESG evaluate prin auditul extern recunoscut la nivel mondial”, precizează dl. Crișan.

Truck Elements Express investește tehnologie de ultimă generație

În acest domeniu de activitate, este deosebit de important să se identifice corect codul piesei de care are nevoie clientul, întrucât acest aspect influențează o întreagă echipă de mecanici și este necesară o planificare extrem de precisă, întrucât un camion urmează să fie planificat la încărcare în baza estimării de reparație. În acest sens, Truck Elements Express a dezvoltat un sistem logistic overnight care asigură livrarea a 90% din reperele comandate în doar 24 de ore. Toate aceste particularități ale activității au devenit posibile ca urmare a investițiilor în echipa de profesioniști, în soft și tehnologie de ultimă generație.

În momentul de față, compania menține pe stoc toate reperele uzuale cu rulaje lunare, pentru toate brandurile de autocamioane și remorci prezente în piață. Totodată, Truck Elements Express livrează expres și piesele de comandă specială.

Truck Elements Express a dezvoltat un sistem logistic overnight care asigură livrarea a 90% din reperele comandate în doar 24 de ore

„Există grupe de mărfă la care se găsește doar reperul original și sunt repere la care chiar și în cutia de original sunt produse ale producătorilor mari din industria automotive. Prin expertiza dobândită, consiliem clienții să aleagă cea mai bună variantă pentru nevoile lor, în echilibrarea raportului calitate/preț, acolo unde sunt mai multe opțiuni de brand. Aceasta este una din fațetele unui parteneriat T2E, fiind mai mult decât un simplu furnizor din lista clientului”, afirmă Directorul Executiv.

Parteneriate cu furnizori naționali și internaționali

Truck Elements Express este un partener și distribuitor pentru principalele mărci și producători OE și AM, însă rețeaua de furnizori se dezvoltă constant, pe măsură ce noi branduri sunt incluse în portofoliu. Seriozitatea și profesionalismul sunt trăsăturile care îi caracterizează pe cei de la Truck Elements Express în relația cu partenerii lor, fie că aceștia sunt distribuitori sau importatori pentru majoritatea brandurilor de renume în piața de aftermarket: Febi, Mahle, Textar, NRF, Valeo, Contitech, Jurid, Beral, Dayco, SAF, Meritor, WABCO, Monroe, SKF etc.

De la finalul anului 2022, compania a devenit parte din grupul de achiziții NEXUS, prezent la nivel mondial. În acest fel, Truck Elements Express dobândește acces la achiziții comune direct de la cei mai mari producători, beneficiind totodată de traininguri și conferințe pe temele mobilității. În acest fel, întreaga echipă este pregătită pentru provocările actuale, dar și cele viitoare din domeniul auto.

De la finalul anului 2022, compania a devenit parte din grupul de achiziții NEXUS, prezent la nivel mondial

Accentul pe extindere și magazinul online

Truck Elements Express dispune de un magazin online care va beneficia în acest an de pe urma unor investiții suplimentare. Ca strategie de viitor, pentru vehiculele comerciale și orientare B2B către profesioniștii industriei, compania se focusează pe relația directă cu clienții și schimbul de informații pentru a identifica cele mai bune soluții, pentru fiecare client în parte.

În plus, în următorii ani, se va pune accent pe procesul de extindere a rețelei de magazine pentru a acoperi în întregime teritoriul național, dar cu păstrarea nivelului ridicat de profesionalism în ceea ce privește serviciile oferite. În 2020, Truck Elements Express a deschis două noi magazine și a obținut o creștere semnificativă, comparativ cu anul precedent. Din 2020 și până în prezent au mai fost inaugurate două magazine, însă procesul de extindere continuă și în perioada ce va urma.

Compania se focusează pe relația directă cu clienții și pe procesul de extindere a rețelei de magazine pentru a acoperi în întregime teritoriul național, dar cu păstrarea nivelului ridicat de profesionalism în ceea ce privește serviciile oferite

„Ne dorim să creștem cu ajutorul lui Dumnezeu la nivel național și să ajungem la 22 de magazine, să rămânem o companie românească alături de transportatorii și reparatorii profesioniști din țara noastră, sprijinind mobilitatea și respectând demnitatea fiecărui om implicat. În plus, ne dorim să ne aducem contribuția la educarea continuă a tuturor celor interesați, fie că este vorba despre angajați, clienți și parteneri, astfel încât să ne dezvoltăm și să creștem împreună”, a declarat, în încheiere, dl. Lucian Crișan, Director Executiv Truck Elements Express.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/diana-trans-utilaje-agricole-de-calitate-la-pretul-optim/