Stiri: Sanatate

Tulpina OMICRON Romania

Au fost confirmate primele cazuri de infectare cu tulpina OMICRON în România

06.12.2021

Tulpina OMICRON România. Primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul Național de Cercetare Medico-Militară ,,Cantacuzino” București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Este vorba despre:

  • o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov
  • un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui

Tulpina OMICRON România. Ambele persoane sunt asimptomatice

Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Se așteaptă rezultatul secvențierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare.

Ministerul Sănătăţii anunţă că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2.

1.786.036 de cazuri de infectare cu noul coronavirus

Până ieri, 5 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.786.036 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.462 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 916 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). Din acest total, 15 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Citeşte şi Loteria vaccinării. Cum se fac înscrierile?