Stiri: Sanatate

Tumor Board, noua divizie Intermedicas

02.11.2016

Intermedicas, prima clinică din România specializată în servicii de Second Opinion medical, își extinde aria de servicii printr-o divizie specială, Tumor Board. Această divizie reunește medici români și străini, cu expertiză medicală complexă din diverse arii medicale, care evaluează cazurile pacienților oncologici.

Acest mod de abordare multidisciplinară este una dintre cele mai complexe practici în tratamentul cancerului la nivel mondial, care se dovedește de cele mai multe ori salvatoare de vieți. În cadrul Tumor Board, medicii diagnostichează cu mare certitudine și identifică tratamentul eficient, astfel încât pacientul beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală posibilă.

 „Această modalitate inovatoare de abordare a cazurilor oncologice poate crește semnificativ rata de supraviețuire a pacienților. În cadrul clinicii noastre, fiecare pacient beneficiază de cel puțin 50 de ore de expertiză medicală de top, de la cei mai buni medici. Rolul diviziei Tumor Board este de a pune în slujba pacientului o rețea internațională de medici dornici să împărtășească din expertiza și experiența lor, pentru a crea un nou standard al îngrijirii pacientului oncologic”, declară Ana-Maria Marian, CEO Intermedicas.

Echipa medicală Tumor Board se reunește săptămânal pentru a analiza fiecare caz în parte. Divizia este formată din dr. Dan Mitrea, director medical Intermedicas și moderator al board-ului medical, dr. Oana Trifănescu, medic primar oncologie, prof. dr. Wolfgang Abenhardt, doctor în medicină, cu specializare pe oncologie și medicină internă, dr. Gabriel Gogescu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie oncologică, dr. Dragoș Predescu, doctor în științe medicale, medic primar chirurgie oncologică, dr. Radu Mitrică, doctor în științe medicale, medic specialist radioterapie, dr. Emilia Diaconu, medic primar radiologie și imagistică medicală, prof. dr. Carmen Ardeleanu (prin colaborare cu OncoTeam Diagnostic), medic primar anatomie patologică. Echipa este completată de medici din arii de specialitate conexe: dr. Raluca Trifănescu, medic primar endocrinologie, dr. Iosif Niculescu, medic specialist obstetrică-ginecologie, Prof. As. Dr. med. Georg Gusbeth, medic primar urologie, dr. Mircea Schmidt, medic specialist ortopedie.

„Prin faptul că pune laolaltă cei mai buni specialiști de care pacientul oncologic are nevoie, Tumor Board oferă siguranța tratamentului chiar și în cazuri dintre cele mai complicate. Primul dosar pe care l-am analizat deja în cadrul Tumor Board este cel al unui bărbat de 40 de ani diagnosticat cu tumoră gastrică, cu metastaze peritoneale. Înainte de a fi preluat de echipa noastră, pacientul nu mai avea nicio soluție de tratament din partea medicilor care îi urmăriseră cazul până atunci. În cadrul Tumor Board i-a fost propusă o terapie revoluționară, chimioterapie hipertermică intraperitoneală (HIPEC), una dintre cele mai complexe intervenții din chirurgia abdominală”, a spus dr. Dan Mitrea, director medical Intermedicas.

Dacă în anul 2015, 600 de pacienți au primit un raport de second opinion de la medicii Intermedicas, reprezentanții companiei estimează că numărul de pacienți se va dubla în acest an și se așteaptă ca noua divizie Tumor Board să contribuie cu minimum 10% la această creștere.

„Unul dintre obiectivele noastre este de a schimba experiența medicală din România. Alături de noi, pacientul are siguranța unui tratament corect și încrederea că cei mai buni medici care l-ar putea trata sunt acolo pentru el. De aceea, ne propunem ca Tumor Board să devină o modalitate curentă de tratament, așa cum este deja în alte state din lume”, adaugă Ana-Maria Marian.