Stiri: Companii

Litoralul pentru toti septembrie 2021

Turismul din România, „revoluţionat” de voucherele de vacanță

20.08.2018

Introducerea voucherelor de vacanță a revoluționat piața turistică din ţara noastră, în condiţiile în care peste 60% dintre cererile înregistrate de site-ul de rezervări turistice HotelGuru.ro fac referire la achitarea călătoriilor cu vouchere de vacanță.

Voucherele de vacanță au fost oferite în această primăvară angajaților în instituțiile statului. Valoarea cumulată a voucherelor primite de un angajat se ridică la 1450 lei. Acestea pot fi folosite pentru a achita cazarea, masa sau transportul pentru o vacanță în România. Voucherele nu sunt transmisibile și nu pot fi vândute / schimbate.

HotelGuru.ro are listate peste 1900 proprietăți din România. Specificul portalului este că turiștii pot face doar rezervarea online. Plata este operată ulterior, la momentul cazării, direct către pensiunea unde vor alege să se cazeze. De aceea prezintă și avantajul ca turiștii să își poată achita ulterior vacanța cu vouchere, bineînțeles dacă proprietatea aleasă permite acest lucru.

„Dacă pensiunile de mici dimensiuni evită plata prin vouchere de vacanță, hotelurile medii și mari nu pun probleme în a accepta plata cu vouchere de vacanță”, conform sursei citate.

Cele mai cerute destinații

Cele mai solicitate destinații pentru plata cu voucherele de vacanță rămân cele de pe Valea Prahovei, litoral și stațiunile balneoclimaterice din vestul și centrul țării.