Turneul „CARMEN SYLVA – 180”. Cu ocazia aniversării a 180 de ani de la nașterea M. S. Regina Elisabeta a României, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României – Muzeul Colecțiilor de Artă din București și Muzeul Național „George Enescu” din București, organizează cel de-al doilea concert al turneul internațional „CARMEN SYLVA – 180”.
Al doilea concert al turneului internațional „CARMEN SYLVA – 180”
Marți, 3 octombrie 2023, ora 18:30, în spațiile elegante ale Muzeului Colecțiilor de Artă din București (Calea Victoriei nr. 111), va avea loc cel de-al doilea concert al turneului internațional „CARMEN SYLVA – 180”, concert ce va fi susținut de Rodica Vică – soprană (Austria/România), Maria Bîldea – harpă (România/Grecia) și Silvia Irina Zimmermann – istoric literar, traducătoare și ilustratoare (Germania/România).
Programul concertului va prezenta piese de George Enescu, Agathe Backer Gröndahl, August Bungert, Nicolae Bretan și George Stephănescu și lecturi din opera literară a Reginei Elisabeta a României (Carmen Sylva) într-o selecție de Silvia Irina Zimmermann din volumele originale germane și din traducerile în limba română de George Coșbuc, Dimitrie A. Sturdza, Adrian Maniu și Silvia Irina Zimmermann.
Turneul „CARMEN SYLVA – 180”. Harpista Maria Bîldea
Piesele din cadrul concertelor de la Sinaia și București vor fi interpretate de harpista Maria Bîldea pe harpa istorică Erard, care la începutul secolului al XX-lea (aprox. 1935) se afla în salonul de muzică a Palatului Regal Român și era cântată de către harpista de origine italiană Elodia Casseli Coandă.
Împătimită a interpretărilor istorice, harpista Maria Bîldea a urmărit traseul românesc al acestei harpe unice în lume, a achiziționat-o și a reușit să o readucă la viața, trimițând-o la Londra, în atelierul manufacturii Pilgrim, pentru o restaurare completă. Astfel, datorită dorinței și perseverenței harpistei Maria Bîldea harpa istorică va răsuna din nou în două dintre cele mai emblematice și prestigioase saloane din cele două orașe: Castelul Peleș și Muzeul Colecțiilor de Artă.
Participarea la eveniment este liberă
Participarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervarea obligatorie a locului.
Turneul internațional este co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Mai multe informații despre turneului internațional CARMEN SYLVA – 180 pot fi găsite pe site-ul www.carmensylva.musicarte.ro.
Citește și Turneul internațional ”Carmen Sylva – 180”: Programul evenimentelor