Stiri: Social

Turneul internațional „CARMEN SYLVA - 180”

Turneul internațional „CARMEN SYLVA – 180”: Duminică a avut loc cel de-al patrulea concert

09.10.2023

Turneul internațional „CARMEN SYLVA – 180”. Cu ocazia aniversării a 180 de ani de la nașterea M. S. Regina Elisabeta a României, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Roentgen Museum din Neuwied și Centrul de Cercetare „Carmen Sylva” al Arhivei Princiare de Wied, organizează cel de-al patrulea concert al turneului internațional „CARMEN SYLVA – 180”.

Cel de-al patrulea concert

Duminică, 8 octombrie 2023, ora 17:00, la Roentgen Museum din Neuwied (Raiffeisenplatz 1A), a avut loc cel de-al patrulea concert al turneului internațional „CARMEN SYLVA – 180”, concert care a fost susținut de Rodica Vică – soprană (Austria/România), Adela Liculescu – pian (Austria/România) și Silvia Irina Zimmermann – istoric literar, traducătoare și ilustratoare (Germania/România).

Turneul internațional „CARMEN SYLVA – 180”. Programul concertului

Programul concertului a inclus piese de George Enescu, Agathe Backer Gröndahl, August Bungert, Nicolae Bretan și George Stephănescu și lecturi din opera literară a Reginei Elisabeta a României (Carmen Sylva) într-o selecție de Silvia Irina Zimmermann din volumele originale germane și din traducerile în limba română de George Coșbuc, Dimitrie A. Sturdza, Adrian Maniu și Silvia Irina Zimmermann.

Citește și Evenimentul Economia Socială în Era Digitală 2023. Ce teme se vor dezbate?