Turneul STARS IN THE SKY - STELELE-N CER

Turneul STARS IN THE SKY – „STELELE-N CER” are loc în perioada 11 – 22 octombrie

09.10.2019

Turneul STARS IN THE SKY – STELELE-N CER va avea loc în perioada 11 – 22 octombrie. Evenimentul este organizat de Asociația Musica Ricercata și Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, în parteneriat cu Societatea Austro-Română din Viena, Biserica Neagră din Brașov, Galeriile Artmark din București, Muzeul Național George Enescu din București, Forumul Democrat al germanilor din România din Sibiu, Forumul Cultural Austriac și Filarmonica de Stat Transilvania, cu susținerea Romgaz.

Turneul STARS IN THE SKY – STELELE-N CER. Concertul din București

Concertul din Capitală va avea loc sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 19.00. Acesta este organizat la Galeriile Artmark (Str. C. A. Rosetti nr. 5). Participarea la concert se face pe bază de rezervare a locurilor pe office@musicarte.ro.

Cunoscută pentru promovarea compozițiilor inedite de muzică clasică și pentru dorința de a apropia publicul larg de o lume a sunetelor inovatoare, dar și de mult uitate, soprana Rodica Vica, alături de reputata țiteristă austriacă Barbara LAISTER- EBNER, un star internațional al acestui instrument rar, devenit în 2017 patrimoniu UNESCO, vor susține o serie de cinci concerte.

Turneul STARS IN THE SKY – STELELE-N CER. Programul concertelor este următorul:

  • Viena, 11 octombrie 2019, Bockkeller (www.wienervolksliedwerk.at/veranstaltungen.php);
  • Brașov, 18 octombrie 2019, Biserica Neagră (https://www.honterusgemeinde.ro/ro/);
  • București, 19 octombrie 2019, Galeriile Artmark (https://www.artmark.ro);
  • Sibiu, 21 octombrie 2019, Forumul Democratic al germanilor din România (http://www.fdgr.ro/);
  • Cluj-Napoca, 22 octombrie 2019, Academia de Muzică Gheorghe Dima, în cadrul celei de-a 53-a ediții a Festivalului Toamna Muzicală Clujeană (https://filarmonicatransilvania.ro/tmc/).

Turneul STARS IN THE SKY – STELELE-N CER. Un proiect muzical inedit

DUO-ul propune un proiect muzical inedit. Acesta este realizat în totalitate din cântece de leagăn și intitulat Stelele-n cer.

Numele provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de către Nicolae Bretan. Piesa constituie de altfel și lucrarea centrală a acestui recital atmosferic.

Turneul STARS IN THE SKY – STELELE-N CER. 16 cântece de leagăn

”Evenimentul promovează̆ în același timp și CD-ul cu același nume, înregistrat la Viena în 2018. Conținând 16 cântece de leagăn din întreaga lume, repertoriul este o adevărată̆ demonstrație de multiculturalitate, prin perspectiva limbilor în care se interpretează̆: română, franceză, engleză, germană, italiană, spaniolă, japoneză și ladino (sefardă)”, conform organizatorilor evenimentului.

Cei mai mari compozitori au dedicate opusuri de o reală valoare acestui gen, oferind o paletă extrem de variată stilistic:

  • Nicolae Bretan
  • Paul Constantinescu
  • Federico Garcia Lorca
  • Wolfgang Amadeus Mozart
  • Johannes Brahms

Turneul STARS IN THE SKY – STELELE-N CER. Liantul dintre copil și mama sa

Cântecele de leagăn au luat naștere din dorința mamei de a crea o atmosferă de calm și tihnă în momentul adormirii copilului. Aceste creații muzicale au reprezentat dintotdeauna liantul primordial auditiv dintre copil și mama sa, oferindu-i totodată̆ celui dintâi primele imagini descriptive despre lumea în care s-a născut.

Cu toate că la prima vedere proiectul este dedicat copiilor, și adulții se pot bucura de acest program muzical, neobișnuit în contemporaneitatea neliniștită̆ în care ne aflăm, lăsându-se purtați și reconectați la experiențele muzicale originare.

Citește și Târguri Romexpo 2019: All about visual communication

 

 

 

Citiți și despre: