Stiri: Finante

Contul curent al balanţei de plăţi 2022.

TVA în valoare de 1,1 miliarde de lei, rambursat în octombrie de ANAF

13.10.2015

În luna octombrie, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează TVA în valoare de 1,1 miliarde de lei. Suma este aferentă deconturilor cu opțiune de rambursare pentru care exista decizie de rambursare aprobată.

ANAF precizează, într-un comunicat, că în selecția lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluționate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date D.N.O.R. până la data de 4 septembrie, excepție făcând deconturile de TVA aferente operațiunilor de import soluționate până la 25 septembrie.

Dintre aceste deconturi, cele cu compensare și restituire reprezintă 988,09 milioane de lei, din care se compensează suma de 56,09 milioane de lei și se restituie suma de 932 milioane de lei. Deconturile cu compensare integrală au o valoare de 79,66 milioane de lei, iar cele cu compensare parțială sunt în valoare de 32,68 milioane de lei.

„În cazul compensărilor totale sau parțiale se soluționează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 932 milioane de lei, plata efectivă a fost programată în 12 octombrie pentru 328, 8 milioane de lei, iar pentru suma de 603,2 milioane de lei în 30 octombrie”, precizează ANAF.