Stiri: Finante

Rezultate Libris 2019.

TVA redus, la 5% pentru cărți, manuale școlare, reviste şi ziare

13.05.2015

Cărțile, manualele școlare, revistele, ziarele și anumite categorii de bilete vor avea TVA redus, de 5%. Ministrul Culturii, deputatul Ionuț Vulpescu, a depus ieri, la Camera Deputaților, un amendament la Codul Fiscal prin care TVA se va reduce la 5% pentru cărți, manuale școlare, reviste, ziare, bilete pentru accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și arheologice, grădini zoologice și botanice, târguri, expoziții și evenimente culturale, evenimente sportive și cinematografe.

Ionuț Vulpescu a afirmat că este posibilă extinderea măsurii reducerii Taxei pe Valoarea Adîugată la 5% și pentru alte categorii de bunuri și servicii culturale, nu doar pentru cărți, așa cum a anunțat inițial.

„Având spațiul fiscal necesar, am considerat că este posibilă extinderea măsurii reducerii TVA la 5% și pentru alte categorii de bunuri și servicii culturale, nu doar pentru cărți, așa cum am anunțat inițial. Îmi doresc ca prin reducerea prețurilor nu doar la cărți, ci și la biletele de acces la monumente și muzee, să contribui la democratizarea accesului la cultură, prohibit pentru mulți din motive economice. Sper ca interesul pentru  participarea la evenimentele culturale să crească, să asigurăm astfel în special tinerei generații o deschidere mai mare către o cultură de calitate”, a declarat ministrul Ionuț Vulpescu.