Turismul in Romania in 2020

TVA de 5% în turism: Schimbări importante aprobate de Guvern

05.10.2018

Schimbări importante în domeniul turismului. Guvernul anunţă că au fost adoptate două măsuri importante pentru acest sector economic. Mai exact, este vorba de reducerea TVA-ului la 5% pentru investitori şi redevenţe zero pentru folosirea apelor geotermale şi minerale.

TVA turism 2018: Reducerea se aplică de la 1 noiembrie

Reducerea TVA în turism şi eliminarea redevenţelor pentru apele geotermale se vor aplica de la 1 noiembrie 2018.

„Turismul din România este unul dintre principalele obiective ale Planului de Acțiune septembrie-decembrie 2018 al Guvernului României. În acest sens, două dintre cele mai importante măsuri care au ca scop dezvoltarea turismului au fost adoptate prin ordonanță de urgență”, a anunţat Ministerul Turismului, într-un comunicat de presă.

TVA turism 2018: Cota TVA de 5% a fost extinsă şi pentru următoarele sectoare:

– cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcţie similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping;

– serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea;

– dreptul de utilizare a facilităților sportive, în scopul practicării sportului și educației fizice, altele decât cele scutite deja;

– serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracții și în parcuri recreative.

TVA turism 2018: Reducerea evaziunii

Reducerea TVA-ului are drept scop stimularea turismului în România, reducerea evaziunii fiscale, creșterea consumului intern și stimularea creșterii economice.

A doua măsură pentru stimularea turismului balnear include eliminarea redevențelor pentru folosirea apelor geotermale și minerale naturale utilizate pentru consumul populației la bugetele publice.

TVA turism 2018: Turismul balnear

Prin această măsură se are în vedere susținerea turismului balnear și diminuarea costurilor pentru producerea energiei termice în sistemele care folosesc apa geotermală.

Turismul balnear din România avea nevoie de aceste măsuri în condiţiile în care o treime dintre izvoarele termale şi minerale ale Europei sunt în ţara noastră.

Ministerul Turismului urmează, în plus, să definitiveze Legea Turismului. Prin acest act normativ vor fi stabilite liniile directoare de funcționare ale serviciilor din sectorul turismului.

Citeşte şi Auchan deschide un nou magazin în Bucureşti. Unde este situat?

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “TVA de 5% în turism: Schimbări importante aprobate de Guvern

  1. Pingback: Decizii de impunere 2018 ANAF: Anunt de ultima ora | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.