Stiri: IT&C

TypingDNA finantare

TypingDNA a primit o finanțare de 7 milioane de dolari

06.01.2020

TypingDNA finanțare. Startup-ul românesc de cybersecurity TypingDNA a primit o finanțare de 7 milioane de dolari într-o nouă rundă de tip Serie A, condusă de Gradient Ventures. Investiția a venit, așadar, de la fondul de investiţii specializat în AI (Inteligenţă Artificială) al lui Google. Acestui fond i se adaugă:

  • GapMinder Ventures
  • Techstars Ventures
  • alţi investitori existenţi din runde anterioare

TypingDNA finanțare. Fondul de investiții GapMinder

Anunțul a fost făcut de fondul GapMinder, care a investit 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă.

„GapMinder investeşte 1,2 milioane de dolari în această nouă rundă de tip Serie A. În noiembrie 2018, TypingDNA a mai obţinut o investiţie de 1,5 milioane de dolari într-o rundă de tip Seed condusă de fondul GapMinder Ventures, cu participarea unor investitori din Statele Unite, Marea Britanie şi România”, conform sursei citate.

TypingDNA finanțare. Tehnologia dezvoltată de companie

TypingDNA a dezvoltat algoritmi și tehnologii proprii de inteligenţă artificială pentru autentificarea utilizatorilor în funcţie de modul în care aceştia utilizează tastatura. Printr-un proces de observare şi învăţare a modului în care utilizatorul tastează, TypingDNA poate recunoaşte încercările ulterioare ale unui anumit utilizator prin potrivirea lor cu contul cunoscut.

Ce este typing biometrics?

Tehnologia, cunoscută sub numele de typing biometrics, va permite aplicaţiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, în domenii variate precum financiar bancar dar şi testele de evaluare online în domeniul educaţiei, să autentifice utilizatorii într-un mod mai sigur decât formele tradiţionale de autentificare 2FA (cu doi factori)..

.

TypingDNA finanțare. O importanţă globală

„Progresul cercetării, dezvoltării şi adopţiei typing biometrics are o importanţă globală. Tastaturile sunt încorporate astăzi în aproape orice dispozitiv, ceea ce face ca respectivul comportament de tastare să fie cel mai disponibil pe scară largă dintre datele biometrice ale utilizatorilor. Această rundă de finanţare ne va permite să continuăm misiunea noastră de a oferi biometrie uşor de utilizat, non-intruzivă şi securitate sporită oamenilor din întreaga lume”, a declarat Raul Popa, CEO şi co-fondator al TypingDNA.

Citește și Asigurări de călătorie 2020 – Prețuri