Uber Check my ride - schimbarea anuntata de Uber

Uber anunță o schimbare importantă

24.07.2019

Uber a anunțat că va introduce o nouă funcționalitate pentru siguranța celor care folosesc serviciul de car sharing. Astfel, „Check my ride” este modul prin care utilizatorii pot evita riscul de a urca în mașina greșită.

Uber Check my ride. Creșterea numărului de utilizatori

Astfel, odată cu creșterea numărului de utilizatori Uber, crește și riscul ca aceștia să urce în mașina greșită, o situație des întâlnită, în special în zonele aglomerate ale orașelor mari. În majoritatea cazurilor, aceasta poate fi o greșeală minoră, care se poate transforma, însă, într-o problemă de siguranță. Pentru a preveni astfel de situații, Uber introduce o nouă funcționalitate în aplicație: Check Your Ride.

Uber Check my ride. Disponibilitate

Utilizatorii vor primi o notificare atunci când comanda lor este confirmată. Aceasta le va aminti cu puțin timp înainte de sosirea mașinii să verifice dacă plăcuța de înmatriculare și șoferul sunt la fel cu informațiile pe care le văd în aplicație. Alerta va fi disponibilă pentru toți utilizatorii Uber în zilele următoare.

Uber Check my ride. Banner

De asemenea, Uber adaugă un banner în aplicație, din momentul în care comanda este confirmată și până la începerea cursei, pentru a aminti utilizatorilor cum pot identifica mașina corectă:

Pasul 1: verifică plăcuța de înmatriculare

Pasul 2: verifică marca și modelul mașinii

Pasul 3: vezi dacă fotografia șoferului se potrivește cu acesta

Uber Check my ride. Ce spun reprezentanții companiei de car sharing?

Ash Kebriti, Uber General Manager, Europa Centrală și de Est a spus: „Ne dorim ca funcționalitatea Check my ride să devină sinonimă cu Uber. Această notificare nouă va aminti oamenilor să completeze cei trei pași de fiecare dată când se urcă într-un Uber. Este un reminder vizual al importanței pe care o acordăm atât siguranței, cât și modului în care tehnologia poate face călătoria mai sigură ca niciodată.”

De asemenea, călătorii pot ruga șoferii să le confirme numele. Șoferul poate vedea numele utilizatorului în aplicație, la fel cum numele șoferului este vizibil în aplicația pentru utilizator. Pentru a face cunoștință mai ușor, pot întreba „Pentru cine este comanda?”. La fel, și șoferul poate ruga utilizatorul să-i confirme numele („Ce șofer așteptați?”).

Anul trecut, Uber a lansat o serie de funcții de siguranță:

• Butonul de urgență – La apăsarea lui, utilizatorii și șoferii/ curierii se pot conecta direct cu serviciul pentru situații de urgență.

• Contactele de încredere – Utilizatorii își pot alege acum 5 prieteni sau membri ai familiei ca fiind “contacte de încredere” și, printr-o singură apăsare, pot să distribuie detaliile despre cursă, pe care le pot personaliza ușor din secțiunea “preferințe”.

• Centrul de siguranță – o secțiune cu informații despre siguranță, unde utilizatorii găsesc toate detaliile despre funcțiile cheie de siguranță existente în aplicație, dar și informații despre șofer și mașină, urmărirea cursei prin GPS, rating și sistemul Uber de feedback și asistență.

• Alertele de viteză – O opțiune ce reamintește șoferului și partenerilor de livrare să păstreze o viteză sigură, în limitele legale.

Citește și Rezultate financiare bune pentru EOS, în anul financiar 2018-2019

 

 

 

Citiți și despre:

  • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
  • UBER şi BCR au lansat proiectul „De la CASH la CARD”UBER şi BCR au lansat proiectul „De la CASH la CARD” UBER şi Banca Comercială Română au lansat programul pilotul "De la CASH la CARD", cu carduri VISA prepaid, care permite celor care nu au încercat UBER pentru că nu au un card, sau care sunt reticenți în […]
  • Uber dublează, timp de o lună, valoarea curselor gratuiteUber dublează, timp de o lună, valoarea curselor gratuite În perioada 9 mai - 9 iunie, Uber România dublează valoarea curselor gratuite pe care le oferă utilizatorilor care invită pe cineva să încerce serviciul pentru prima dată. Astfel, fiecare recomandare poate […]
  • Noul Volkswagen Tiguan a încheiat un parteneriat cu UberNoul Volkswagen Tiguan a încheiat un parteneriat cu Uber Volkswagen si UBER lansează în perioada 27 iunie – 4 iulie serviciul UberTiguan, un serviciu special prin care, cei care vor sa trăiască o experienţă de călătorie cu noul Tiguan, il pot comanda, la preţul […]
  • Cum devii şofer Uber?Cum devii şofer Uber? Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un şofer Uber în România. La nivel mondial, serviciile Uber sunt disponibile în peste 80 de ţări şi aproape 700 de oraşe. Per total, serviciul asigură nu mai […]