Slide

Stiri: Logistica

UBER şi BCR au lansat proiectul „De la CASH la CARD”

14.09.2017

UBER şi Banca Comercială Română au lansat programul pilotul „De la CASH la CARD”, cu carduri VISA prepaid, care permite celor care nu au încercat UBER pentru că nu au un card, sau care sunt reticenți în legătură cu plățile online, să folosească inițial serviciul achitând contravaloarea cursei în numerar.

Astfel, pentru a încuraja utilizatorii care folosesc numerar să plătească cu cardul, UBER a încheiat un parteneriat cu BCR pentru cardurile VISA, prin care utilizatorii care plătesc cu numerar primesc cinci călătorii gratuite dacă încarcă în aplicație un card BCR Visa, inclusiv un card prepaid, în premieră pentru România, se menționează în comunicat.

„UBER a început ca o platformă 100% digitală. Pe măsură ce ne-am dezvoltat și extins în țările în care utilizarea cardului este mai redusă, am realizat că deținerea unui card nu ar trebui să împiedice pe cineva să încerce un serviciu sigur și de încredere. Cu toate acestea, considerăm că plățile digitale sunt viitorul și credem că este esențial să încurajăm utilizatorii noștri să aibă încredere în plățile electronice și să le utilizeze zi de zi. Iar cardurile prepaid pot fi un pas intermediar bun pentru a le câștiga încrederea”, a declarat Nicoleta Schroeder, UBER Romania General Manager.

De asemenea, Dana Mușat, director executiv Carduri BCR a afirmat că „într-o perioadă în care vorbim tot mai des de educație financiară, considerăm că putem face acest lucru prin intermediul produselor bancare, mai ales în ceea ce privește renunțarea la utilizarea numerarului. Este o zonă în care o banca are datoria să ofere instrumente financiare de încredere și în care BCR vine acum cu cea mai amplă linie de produse și opțiuni atașate din România”.

Proiectul va fi disponibil pentru un număr limitat de utilizatori UBER.

Prin acest proiect, toți utilizatorii din cadrul acestui pilot vor avea opțiunea de a plăti cu numerar sau card. Pentru ceilalți, cardul rămâne singura opțiune de plată. Pentru a plăti cu cash, utilizatorul va selecta opțiunea „Numerar” atunci când solicită o cursă, iar plata pentru o cursă poate fi făcută fie integral cash, fie integral cu cardul.