Stiri: Social

Ultramaratonul AUTISM24H 2021

Ultramaratonul AUTISM24H 2021 are loc în perioada 4-5 septembrie. Cum se fac înscrierile?

30.08.2021

Ultramaratonul AUTISM24H 2021. Peste 1.000 de ultramaratonişti sunt aşteptaţi să ia startul, în acest weekend, 4 – 5 septembrie 2021, la Ultramaratonul AUTISM24H 2021. Evenimentul va avea loc în staţiunea Mamaia.

Înscrieri pe site-ul www.autism24h.ro

„Au trecut 816 zile de la ultimul eveniment AUTISM24H, am trăit 2 ani de blocaj, însă acum a venit clipa să ne adunăm din nou pe plajă şi să alergăm zeci de mii de km pentru cauza copiilor speciali din România” declară Adrian Gemănaru, organizatorul AUTISM24H.

Ultramaratonul AUTISM24H 2021. Ambasadorii evenimentului

Evenimentului i s-au alăturat în calitate de ambasadori şi câteva nume uriaşe din domeniul sportului: Simona Halep, Gheorghe Hagi, Cristina Neagu, Elisabeta Lipa, Andreea Răducan, Ana-Maria Brânză, Constantina Diţă, Alina Dumitru şi Carol-Eduard Novak – Ministrul Tineretului şi Sportului.

În cadrul conferinţei de presă care va avea loc pe 2 septembrie 2021 vor fi prezenţi pentru a susţine cauza evenimentului şi doi dintre ambasadorii evenimentului: Elisabeta Lipa şi Constantina Diţă.

„Oamenii sunt identici ca fond. Diferenţele inevitabile dintre ei nu trebuie să îi limiteze în ambiţie, voinţă şi în potenţialul de a atinge idealuri. Oricine poate realiza lucruri minunate sub impulsul focului interior, indiferent de limitările pe care condiţia fizică sau psihică le ridică uneori ca provocări. De aceea, este important ca toţi să primească recunoaştere şi sprijin, iar acest eveniment, aflat deja la a şasea ediţie, are acest obiectiv şi reuşeşte să îl îndeplinească de fiecare dată. Persoanele cu dizabilităţi au dreptul la integrare în comunitate, au dreptul de a visa şi de a-şi împlini visurile, iar faptul că peste 2000 de participanţi se reunesc în acest scop nobil sub egida AUTISM24H dovedeşte puterea şi importanţa solidarităţii”, declară Eduard Novak, Ministrul Tineretului şi Sportului, partener al evenimentului.

70 de echipe participante

Printre cele 70 de echipe participante la eveniment se află:

 • Echipa Spitalului Judeţean Constanţa
 • Brigada 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa
 • Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor
 • ISU Olt
 • Baza 57 Aeriană Mihail Kogâlniceanu
 • Colegiul Naţional Mihai Eminescu
 • Kaufland,
 • Litoralul Românesc
 • Synevo
 • Decathlon
 • Rompetrol

AUTISM24H este un ultramaraton caritabil prin care sunt susţinute 16 proiecte destinate copiilor cu nevoi speciale din întreaga ţară. Fiecare participant la competiţie îşi donează km alergaţi pentru a strânge fondurile necesare faptelor bune care urmează să fie îndeplinite.

Cursa Copiilor

În cadrul evenimentului va avea loc şi Cursa Copiilor, deschisă celor mai mici participanţi, iar aceştia se vor bucura la final, după parcurgerea unui km, de o medalie personalizată pentru acest eveniment şi o îngheţată.

„Prin cei 1.000 de copii prezenţi la start ne propunem să promovăm în rândul copiilor dorinţa de a face mişcare şi de a participa la un eveniment umanitar dedicat copiilor speciali”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul AUTISM24H.

Ultramaratonul AUTISM24H 2021. Condiţii de participare

Pentru a păstra regulile de distanţare socială şi pentru a asigura protecţia şi sănătatea participanţilor, numărul participanţilor din echipă a fost redus de la 20 la 15 persoane, iar startul echipelor înscrise în competiţie se va da la diferite intervale orare.

Pentru a putea participa în siguranţă la eveniment este necesară vaccinarea sau testarea rapidă în ziua evenimentului.

Citeşte şi Ziua Internațională a Conștientizării Autismului 2021: S-a lansat campania ”Un dar necesar”