Un Centru de Senologie a fost inaugurat în cadrul Spitalului „Sf. Maria” din Bucureşti

04.12.2014

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a salutat deschiderea Centrului de Senologie de la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti. Spitalul Clinic „Sf. Maria” a lansat ieri un proiect de maximă importanţă pentru sistemul sanitar românesc privind depistarea precoce a cancerului la sân. Astfel a fost deschis, în premieră în România, Centrul de senologie, care va  funcţiona în cadrul clinicii Chirurgie II condusă de dr. Narcis Copcă.

„Salut inaugurarea acestui important proiect şi în mod deosebit îi mulţumesc Primarului Capitalei, domnului doctor Sorin Oprescu, care a sprijinit acest demers. Proiectul este deosebit de important şi se înscrie în strategia Ministerului Sănătăţii, care va continua şi în 2015, de a sprijini investigaţiile, dar şi operaţiile de reconstrucţie pentru pacientele cu cancer la sân”, a declarat Ministrul Sănătăţi, Nicolae Bănicioiu.

Centrul, în care se fac operaţii de cancer mamar de câţiva ani, va fi transformat într-un centru naţional important pentru orice etapă, care ţine de această maladie, de la controlul de rutină şi până la reconstrucţia sânului, acesta oferind servicii complete pentru orice persoană care are o suspiciune de cancer la sân.

Ministerul Sănătăţii a reinclus investigaţia PET-CT, scanare de înaltă rezonanţă pentru depistarea şi stadializarea cancerului, şi reconstrucţia mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare în Programul Naţional de Oncologie.

Astfel, un număr de 800 de bolnave cu cancer mamar au beneficiat de reconstrucţie mamară, fiind alocat un buget de 2,52 milioane de lei.

Totodată, 3.000 de paciente au efectuat investigaţii PET-CT, suma totală alocată fiind de 12 milioane de lei. Sumele se încadrează în bugetul alocat pentru derularea Programului Naţional de Oncologie, program care va fi continuat şi în 2015.

Citiți și despre: