Un fond de investiţii din Cipru, interesat de piaţa locală

14.10.2015

Mentor Finance Private Equity investments, subsidiară a consorţiului Mentor Group Holdings din Cipru, a anunţat că intenţionează să investească în companiile româneşti care vor să se extindă. Strategia fondului de investiţii este bazată pe o cercetare amănunţită a pieţei financiare pe parcursul anului curent. Astfel, se remarcă o creştere a cererii pentru investiţii de capital în companii ce vor să crească, după criză, în condiţiile în care se confruntă cu o revenire lentă a pieţelor.

„Mentor Finance a realizat o analiză financiară semnificativă după care a fost luată decizia de a investi din nou în piaţa locală. Compania se concentrează în principal pe investiţii de private equity în companii româneşti ce vor să se dezvolte şi să îşi extindă activităţile local şi global, precum şi companii active ce vor să iasă din stresul financiar”, au afirmat reprezentanţii fondului.

Conform acestora, se va investi capital într-o varietate largă de domenii, cu excepţia, pentru moment, companiilor startup sau proiectelor imobiliare.

Mentor Finance Private Equity deţine un portofoliu extins de investiţii în diferite sectoare economice.

“Mentor Finance Private Equity a creat o strategie de investiţii pe termen lung în piaţa românească ce va include alăturarea că investitor strategic, oferind companiilor investiţie de capital şi instrumente financiare unice pentru ca acestea să obţină creşterea dorită şi să rezolve situaţii financiare dificile”, a afirmat Osnat Peled, director general Mentor Finance.