Stiri: Finante

Un fond de investiţii olandez a preluat compania Carpatica Asig

18.03.2016

Wolf Theiss a acordat asistenţă juridică fondului de investitii olandez International Insurance Consortium în procesul de achiziţie a Carpatica Asig SA, societate care face obiectul unor măsuri de intervenţie timpurie în baza legii redresării şi rezoluţiei asiguratorilor, aflată în prezent în administrarea Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA). Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cumpărătorului ca nou acţionar al Carpatica Asig SA.

Echipa Wolf Theiss formată din Ileana Glodeanu (Partener, Corporate M&A), Adelina Iftime-Blăgean (Avocat Senior, Corporate M&A), Luminiţa Olteanu (Avocat, Litigii) şi Monica Ţinteanu (Avocat, Corporate) a asistat clientul atât în procesul de due diligence legal, cât şi la structurarea tranzacţiei şi negocierea contractului de vânzare-cumpărare.

„Echipei Wolf Theiss îi plac provocările, şi recunoaştem că această tranzacţie a fost una dintre ele, pornind de la due diligence până la momentul semnării contractului sub condiţii suspensive. Este una dintre tranzacţiile noastre atipice, cu un nivel aparte de dificultate exacerbat de dificultăţile financiare şi de anumite ramificaţii de drept penal care s-au răsfrâns direct sau indirect şi asupra societăţii Carpatica Asig. La toate aceste ingrediente explozive se suprapune modificarea întregului pachet legislativ în domeniul asigurărilor din ultima jumătate de an, cu legislaţie secundară care este încă în curs de emitere. Suntem însă norocoşi să avem alături un client dinamic, care apreciază toate aceste dificultăţi şi care acceptă provocarea de a face o poveste de succes din Carpatica Asig”, a spus Ileana Glodeanu, partener al Wolf Theiss.

International Insurance Consortium (IIC) este o companie de investiţii cu sediul în Olanda, focusată pe companiile de asigurări din Europa de Est şi Sud-Est.