Stiri: Social

Un nou centru I’Velo Relax în București

07.07.2017

Începând de astăzi, locuitorii Sectorului 3 din București pot închiria biciclete de la noul centru I’Velo Relax. Acesta este deschis de Asociația Green Revolution și Raiffeisen Bank, în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și marchează aniversarea a 200 de ani de la înființarea bicicletei.

Noul centru I’Velo Relax este localizat în Parcul Titan din Sectorul 3, în apropierea intrării din zona Globului Pământesc. Centrul va pune la dispoziția bucureștenilor un număr inițial de 50 de biciclete, urmând ca, în funcție de amploarea solicitărilor, acest număr să fie suplimentat. Centrul este deschis zilnic, în intervalul orar 11:30 – 20:30 (luni-vineri) și 09:30 – 20:30 (sâmbătă și duminică).

„Suntem mândri că, la aniversarea a 200 de ani de la inventarea bicicletei, rețeaua I’Velo Relax se extinde cu un centru nou în București. Credem cu tărie că, prin extinderea rețelei I’Velo Relax în cât mai multe zone din București și din țară, contribuim la crearea unei noi mentalități în rândul locuitorilor, ceea ce va duce pe termen lung la schimbarea modului în care arată orașele noastre. Susținem prin toate proiectele noastre ideea dezvoltării unor orașe pentru oameni”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Astăzi, toți bucureștenii pot închiria bicicletele de la noul centru în mod gratuit, în limita a două ore. Însă bicicletele I’Velo Relax pot fi închiriate atât contra cost, cât și gratuit. Tinerii sub 16 ani și pensionarii beneficiază de gratuitate pe baza carnetului de elev, respectiv a talonului de pensie. Tarifele standard de închiriere pentru celelalte categorii de vârstă sunt 5 lei/ oră, respectiv 20 lei/ 24 de ore.

În plus, bucureștenii se pot relaxa folosind mai multe categorii de biciclete: biciclete standard pentru adulți, bicicletele pentru copii, precum și cargo-bike-uri pentru transportul celor mici.

I’Velo este cel mai important proiect de bike-sharing din România și are ca scop introducerea graduală a bicicletei în peisajul vieții urbane, atât pentru recreere, cât și ca mijloc de transport alternativ și sănătos. Astfel că centrul de închirieri din Parcul Titan devine al treilea centru I’Velo Relax din București, alături de cele situate în Parcul Tineretului (intrarea Gheorghe Șincai) și în Parcul Herăstrău (intrarea Charles de Gaulle).