Stiri: IT&C

Un nou concept pe piaţa sistemelor de securitate pentru companii

24.06.2014

Alfred Net a anunţat introducerea unui nou concept pe piaţa sistemelor de securitate pentru companiile din România, în condiţiile în care gestionarea evenimentelor reprezintă o provocare şi, în acelaşi timp, un segment complex al sistemelor de securitate.

Este vorba despre PSIM (Physical Security Information Management) , un instrument care reprezintă o platformă software capabilă să comunice bidirecțional cu aproape orice dispozitiv sau sistem de securitate.

“De cele mai multe ori, sistemele de operare şi monitorizare nu comunică între ele, fiind independente şi în acelaşi timp lipsa de sincronizare între acestea, determină apariţia unor diferenţe de frecvenţă în generarea evenimentelor sau alarmelor şi implicit în eficienţa de reacție și răspuns asupra acestora”, au explicat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Astfel, în timp ce majoritatea departamentelor de securitate din cadrul companiilor utilizează propriile reţele de monitorizare a evenimentelor, alarmelor şi propriile dispozitive de stocarea înregistrărilor video, nu există o acceptare generală a interoperabilităţii între sisteme sau între informaţiile generate și transmise de acestea.

Ideea de bază a conceptului PSIM constă în faptul că toate elementele de securitate sunt transformate în date, iar acestea, odată contextualizate şi analizate, devin informaţii pentru adoptarea unor decizii mai bune şi eficiente pentru administrarea companiei.

“PSIM nu este un simplu produs, ci mai degrabă un set de tehnologii şi sisteme pentru administrarea şi raportarea evenimentelor de securitate. Ca şi soluţie existentă pe piaţă, PSIM reprezintă un trend al industriei de securitate şi este adecvat oricărei companii care pune accent pe securitate, care are adoptate și implementate proceduri operaţionale de securitate şi dispune de sisteme de securitate – spre exemplu, supraveghere video, control acces, detecție la efracție, detecție la incendiu şi altele”, a declarat Alex Vlăduţoiu – Managing Director Alfred Net.

Conform acestuia, ideea care stă la baza conceptului este cea de semnalare a situaţiilor, când un incident de securitate este generat întotdeauna de cel puțin două sau mai multe surse, iar în cazul în care numărul sistemelor sau dispozitivelor generatoare de evenimente este mare, pot apărea situații imposibile pentru factorul uman .