Un nou Consiliu de Administrație la Salrom

13.07.2016

Adunarea Generală a Acționarilor a numit un nou Consiliu de Administrație la Salrom, în conformitate cu principiile de guvernanță corporativă stabilite prin Ordonanța de Urgență a Guvernului 109/2011. Această decizie este salutată de Franklin Templeton Investment, administratorul de investiții al Fondului Proprietatea.

“Dorim să felicităm Ministerul Economiei pentru numirea cu succes a unui nou Consiliu de Administrație la Salrom, printr-un proces transparent, conform cu standardele de guvernanță corporativă stabilite prin OUG 109/2011. Sperăm că noul consiliu va selecta rapid un nou director general, care ar trebui să propună și să implementeze un plan de dezvoltare sustenabil, incluzând o strategie pe termen mediu și lung, precum și să îmbunătățească rezultatele financiare ale companiei”, a comentat Greg Konieczny, Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Acesta a mai adăugat că speră că noul consiliu va prezenta acționarilor o propunere de listare a Salrom prin intermediul IPO, lucru benefic atât pentru companie, cât și pentru acționari.

Fondul Proprietatea încurajează Ministerul să sprijine acest IPO datorită multiplelor sale avantaje, precum creșterea transparenței, îmbunătățirea responsabilității managementului și creșterea vizibilității companiei. În același timp, IPO-ul Salrom ar contribui la creșterea lichidității pe Bursa de Valori București, sprijinind astfel dezvoltarea pieței locale de capital.

În plus, Fondul Proprietatea s-a angajat să sprijine oferta publică inițială a Salrom, prin acoperirea tuturor costurilor aferente procesului de listare. Astfel, Fondul este singurul vânzător ce permite statului să-și păstreze poziția de acționar majoritar cu o participație de 51%, restul de 49% fiind deținut de acesta.

 

 

Citiți și despre: