Un nou furnizor de soluții GIS pe piața IT din România

15.05.2018

Essensys Software a devenit recent partener oficial Esri România, fiind unul dintre cei doi parteneri din țară care oferă servicii GIS (Sisteme Informaționale Geografice). Compania se alătură, astfel, unui cerc restrâns de parteneri la nivel internațional și adaugă o nouă competență în portofoliul său de servicii și tehnologii.

„Mulți dintre noi utilizăm zilnic aplicații de tipul Google Maps, Waze sau altele pentru a ajunge la o adresă nefamiliară sau pentru a localiza un restaurant. Așadar, dacă vrem o definiție relativ simplistă, GIS-ul pune lucrurile pe hartă. Un exemplu concret și ușor de vizualizat referitor la aplicabilitatea GIS este planificarea unei noi rute de cale ferată sau a unei autostrăzi. Dacă se introduc în platforma GIS parametri topografici și de mediu înconjurător, sistemul va evidenția cea mai bună rută de transport în funcție de caracteristicile solului și ale reliefului, cel mai mic impact asupra habitatului și cel mai mic disconfort pentru populația din zonă. De asemenea, cu ajutorul GIS vor fi monitorizate întregul sistem de infrastructură și condițiile de trafic”, au explicat reprezentanţii companiei.

Sistemele GIS integrează mari varietăți de date, le analizează și le organizează vizual cu ajutorul hărților și al modelelor 3D, dezvăluind astfel conexiuni complexe cu importanță strategică, care îi ajută pe cei aflați în poziții cheie să ia decizii mai bune. Utilizările GIS sunt multiple și diverse și acoperă domenii evidente precum transporturile, telecomunicațiile, imobiliarele, agricultură sau resurse naturale, dar și altele la care nu ne-am gândi în primă instanță, cum sunt serviciile de sănătate, sistemul bancar sau publicitatea.

Odată cu dezvoltarea accelerată a internetului și accesul tot mai mare la dispozitive mobile smart, telefoane, tablete, tehnologia GIS a devenit indispensabilă și este un instrument valoros în procesul de luare a deciziilor strategice.

La nivel internațional, în SUA sau în alte țări din Europa, se investesc foarte multe resurse în a dezvolta și integra această tehnologie în cât mai multe domenii. România a făcut, de asemenea, progrese semnificative în ultimii ani, iar Essensys Software își propune să contribuie la menținerea sau chiar accelerarea acestui trend ascendent.

„Essensys este un furnizor premium de soluții software și servicii end-to-end. Pe lângă cloud și mobile, portofoliul nostru de servicii include acum și GIS. O îmbinare strategică de competențe tehnice care ne oferă o poziție privilegiată în piață, fiind printre puținii furnizori de software care pot oferi soluții integrate ce cuprind aplicații mobile, cloud și GIS”, spune Mihai Matei, CEO Essensys Software.

 

 

 

Citiți și despre: