Stiri: Companii

Un nou loc pe harta turismului din Transilvania

11.08.2015

Un nou loc pe harta turismului din Transilvania: satul Criț a strâns în weekend peste 1500 de turiști. Astfel, weekendul trecut, peste 1500 de turiști și sași întorși acasă au participat la ziua dedicată satului Criț din cadrul Săptămânii Haferland, cel mai mare eveniment cultural dedicat promovării zonei săsești din Transilvania.

Turiştii au fost atrași atât de manifestările sportive, precum concursul de biciclete, cât și de cele culturale și artistice, precum slujba religioasă din biserica fortificată, concertul de orgă sau inaugurarea expoziției dedicată Anului Școlii, și, mai ales, de Balul Tradițional Săsesc.

Numărul turiștilor care vizitează satele săsești crește de la an la an, cu aproximativ 25%, însă obiectivul organizatorilor festivalului este ca aceștia să ajungă nu doar într-unul, ci în cât mai multe dintre satele din această zonă.

Festivalul Săptămâna Haferland include astfel satele săsești din zona cuprinsă între Rupea și Sighișoara, astfel că turiștii au avut șansa de a vizita localitățile Fișer, Saschiz, Viscri, Criț, Meșendorf și Roadeș.