Un nou produs de economisire, lansat de Veneto Banca

14.10.2015

Persoanele care vor să facă economii pentru copiii lor, de la primele luni de viaţă până la majorat, au acum un nou produs de economisire. Contul de economisire Step, lansat de Veneto Banca, este disponibil atât în lei, cât şi în euro, iar suma minimă de constituire este de 450 lei sau de 100 euro.

Ulterior sumele depuse pot să varieze, iar după împlinirea vârstei de 18 ani, tânărul adult va putea retrage întreaga sumă acumulată în cont, fără niciun comision.

Ratele de dobândă aplicate sunt de 2% p.a. pentru lei, respectiv de 1% p.a. pentru euro. Nu se percep comisioane de deschidere şi de administrare a contului, iar alimentarea acestuia se poate face la ghișeele băncii sau prin transfer bancar.

„Pentru părinți, copiii sunt cea mai importantă realizare şi, de aceea, toate resursele emoţionale şi financiare sunt destinate să ajute la punerea bazelor unui viitor sigur, care să le ofere acestora posibilităţi de dezvoltare cât mai variate. În acest sens, Veneto Banca le vine în sprijin prin Contul de economisire Step, prin care părinții pot asigura copiilor un start bun în viața de adult, fie că vorbim de finanțarea studiilor în străinătate, fie de achiziționarea unei mașini sau chiar de lansarea în antreprenoriat”, a declarat Alberto Morini, Directorul Veneto Banca România.

Sumele economisite în noul cont sunt garantate de Fondul Interbancar de Garantare a Depozitelor din Italia, plafonul maxim de garantare fiind de 100.000 de euro.

 

 

Citiți și despre: