Slide

Stiri: Sanatate

Un producător farma a obținut în instanță anularea plății taxei clawback

27.03.2015

Casa de avocatură Muşat & Asociaţii a câștigat un nou litigiu împotriva autorităţilor fiscale, obţinând, pentru o importantă companie farmaceutică, anularea unor decizii privind obligaţia de plată în cuantum de peste 7 milioane de euro, reprezentând majorări, dobânzi şi penalităţi de întârziere aferente contribuţiei clawback.

Prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti pronunţată în data de 9 martie, instanţa a dispus anularea deciziilor şi a raportului de inspecţie fiscală care prevedeau sancţionarea Clientului pe motiv că nu ar fi plătit la timp contribuţia clawback aferentă trimestrelor IV 2009 – III 2011, potrivit termenelor menţionate în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 104/2009.

„Prin soluţia pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, instanţa sancţionează practica autorităţilor fiscale care au dispus aplicarea unor majorări, dobânzi şi penalităţi de întârziere extrem de oneroase în baza unei interpretări incorecte a legislaţiei în vigoare, dar şi prin ignorarea dispoziţiilor normelor de aplicare ale contribuţiei clawback şi a situaţiei reale a clientului nostru”, a declarat Anca Buta Muşat, avocat asociat (Partener) în cadrul Muşat & Asociaţii.

Echipa Muşat & Asociaţii care a instrumentat acest dosar a fost coordonată de Anca Buta Muşat, Avocat Asociat, fiind formată din avocaţi litiganţi, avocaţi specializaţi în legislaţia farmaceutică şi consultanţi fiscali, respectiv Răzvan Graure (Partener), Angela Mare şi Dan Minoiu (ambii Managing Associate).

Încă din anul 2009, Mușat & Asociații a reprezentat cu succes mai multe companii care activează în domeniul farma și a obținut începand cu anul 2011 anularea actelor administrative privind contribuția clawback emise de CNAS atât pentru perioada trimestrul IV 2009 – trimestrul III 2011, cât și pentru perioada începând cu trimestrul IV 2011 pentru un număr semnificativ de companii din domeniu.