Stiri: IT&C

Un român din zece deține un smartphone

06.05.2014

Aproximativ 12% dintre românii cu vârsta de peste 14 ani dețin un smartphone, iar 5% o tabletă, potrivit unui studiu realizat de Mercury Research. Utilizarea acestor dispozitive mobile este mai răspândită printre liceeni și studenți, ținerii până în 35 de ani și persoanele cu educație superioară.

Cu toate acestea, un procent semnificativ dintre utilizatorii de smartphone-uri și tablete nu folosesc aceste device-uri pentru a se conecta la Internet.

“Deținerea de gadget-uri nu depinde neapărat de resursele financiare proprii, astfel elevii și studenții depășesc la acest capitol atât angajații, cât și antreprenorii. Dacă în rândul angajaților, doar aproximativ unul din șase deține un smartphone, procentul elevilor și studenților este mult mai mare, ajungând la 38%. În privința tabletelor, de asemenea elevii și studenții dețin supremația, 14% dintre aceștia au un astfel de device, comparativ cu 9% dintre antreprenori sau 6% dintre angajați”, se precizează în studiul citat.

În plus, aceştia sunt înaintea altor segmente și în ceea ce privește posesia ambelor dispozitive, 8% dintre ei având atât un smartphone cât și o tabletă, procent aproape de trei ori mai mare comparativ cu media națională (3%).

20% din cei care au un smartphone nu se conectează la internet

Cu toate că rata de penetrare a internetului mobil a crescut în ultima perioadă, precum și vânzările de smartphone-uri și tablete, a deține un astfel de gadget nu înseamnă neapărat și folosirea acestuia pentru a naviga pe Internet.

20% dintre posesorii de smartphone nu se conectează niciodată la Internet de pe mobil, în timp ce procentul este și mai mare pentru posesorii de tablete, ajungând la 43%.

“Este mai probabil că tabletele să fie folosite în principal pentru jocuri, dat fiind numărul mare de posesori care nu se conectează la Internet”, potrivit studiului realizat de Mercury Research.