Stiri: Sanatate

Indemnizația de creștere a copilului 2023.

Un singur bebeluş cu sindrom hemolitic uremic mai este internat la Spitalul Marie Curie

30.03.2016

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Marie Curie”, mai este internat un singur copil cu sindrom hemolitic uremic (SHU), conform informațiilor transmise ieri de către medicii unității sanitare la Ministerul Sănătății.

Este vorba despre copilul din Brașov, care se află internat în secția de nefrologie, suspus, în continuare, dializei peritoneale. Copilul are o stare de sănătate favorabilă.

Medicii specialiști subliniază că, atât alimentația corelată cu vârsta, cât și respectarea strictă a normelor de igienă reprezintă elemente esențiale pentru dezvoltarea corespunzătoare a copiilor, în special a nou născuților.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiștii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.