Stiri: Constructii

UNATC va avea un nou sediu

03.12.2014

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale (UNATC) a cumpărat cu fonduri europene un sediu pentru un proiect nou, prin intermediul ESOP. Tranzacţia s-a realizat în această toamnă, iar preţul de cumpărare a fost de peste 3 milioane de euro.

Clădirea de birouri achiziţionată de UNATC a fost construită în anul 2003 şi are o suprafaţă de circa 1.798 metri pătraţi şi un teren aferent de 726 metri pătraţi, fiind dispusă pe demisol, parter şi trei etaje, potrivit ESOP Consulting, compania de consultanţă imobiliară care a oferit serviciile de consiliere imobiliară.

„În ultima perioadă, a crescut numărul cererilor de sedii pentru derularea de proiecte finanţate cu fonduri europene, această tranzacţie fiind însă una din cele mai mari de până acum. La astfel de contracte, unde sunt accesate fonduri europene, trebuie cumulate mai multe criterii în găsirea soluţiei potrivite, fiind necesar ca respectiva clădire de birouri să fie potrivită nevoilor cumpărătorului şi să se încadreze în cererile impuse de instituţia europeană de finanţare în ceea ce priveşte calitatea şi preţul ei. În acest caz menţionăm câteva dintre motivele care au contat în luarea deciziei de achiziţie: proximitatea de Teatrul Naţional Bucureşti, înălţimea încăperilor care este mai mare decât standardul clădirilor de birouri şi care va ajuta la buna desfăşurare a activităţilor cumpărătorului şi accesul uşor  pentru alţi potenţiali parteneri, companii şi instituţii care vor beneficia de serviciile UNATC”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Clădirea de birouri este situată în zona ultracentrală a Bucureştiului, la Universitate, pe strada Tudor Arghezi, cu acces excelent către toate tipurile de mijloace de transport. La demisol este amenajată o parcare subterană, cu o capacitate de opt maşini, iar la exterior o parcare, pentru alte opt maşini.

Imobilul a fost cumpărat pentru a servi ca sediu al unui proiect nou de cercetare în domeniul artelor şi cinematografiei,  denumit „Centrul Internaţional de Cercetare şi Educaţie în tehnologii inovativ-creative  CINETic” în urma câștigării de către UNATC a unei competiții de proiecte derulată în sesiunea august 2013 prin  Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” – co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională „Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”.