Stiri: Companii

Buget Paste 2022

Unde îşi vor petrece românii mini-vacanţa de Paşte

29.03.2018

Pentru români Paştele reprezintă pretextul perfect pentru o escapadă alături de cei dragi. Astfel aproape un sfert dintre români și-au făcut deja planuri de călătorie, potrivit unui studiu realizat de HotelGuru.ro. În topul preferințelor de călătorie se numără Bucovina (33%), Transilvania (27%) și Valea Prahovei (24%).

„Sezonul de primăvară și, desigur, sărbătoarea Paștelui sporesc numărul rezervărilor online, comparativ cu celelalte luni ale anului, afirmă hotelierii. Anul acesta, românii preferă destinațiile României, în detrimentul marilor capitale europene, astfel că 89% dintre respondenți au optat pentru o vacanță în țară”, conform cercetării.

În acea perioadă, hotelierii își întâmpină clienții cu numeroase servicii și facilități, precum acces la piscină, saună, jacuzzi, sală de fitness. În plus, aceștia pregătesc meniuri tradiționale și decoruri în tandem cu sărbătoarea Paștelui.

Preţul mediu pentru un sejur

Majoritatea celor care se cazează optează pentru un pachet de două-trei nopți, iar prețul mediu pentru un sejur variază de la 300-600 de lei/persoană.

De asemenea, cei mai mulți preferă să călătorească alături de familie (46%), în cuplu (38%) sau cu prietenii (11%).

Cele mai căutate destinaţii

Destinațiile preferate sunt reprezentate de regiunile în care tradițiile și obiceiurile se bucură în continuare de ecou și de admirație din partea localnicilor și a turiștilor.

Aşadar, cele mai iubite dintre acestea sunt satele din Bucovina (33%), Transilvania (27%) și Valea Prahovei (24%).