Unde pleacă românii în mini-vacanţa de 1 mai?

30.04.2015

În topul destinațiilor din România preferate de români pentru mini-vacanța de 1 Mai se numără litoralul Mării Negre, Valea Prahovei și Delta Dunării. Contrar așteptărilor, aproximativ jumătate din respondenți își doresc o vacanță la munte, și nu la mare.

Cei mai mulți români care urmăresc site-urile de călătorie online își planifică o excursie de 1 mai cu durata între una și patru zile, este concluzia unui studiu realizat în aprilie de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro.

Circa 69% dintre respondenți sărbătoresc Ziua Internațională a Muncii cu o mini-vacanță alături de cei dragi.

Bugetul românilor

Cu toate acestea, peste 30% dintre respondenți nu își planifică nicio ieșire pentru acest weekend prelungit. Motivul principal este în cea mai mare parte lipsa bugetului.

Aproximativ jumătate dintre respondenți au afirmat că bugetul alocat vacanței de 1 Mai este sub 400 lei. Pentru 32,3% dintre respondenți bugetul alocat mini-vacanței de 1 Mai se încadrează între 400 și 800 lei de persoană.

Peste 65% dintre cei care și-au făcut rezervări pentru 1 Mai și-au achiziționat pachetul turistic sau cazarea online.

Drumețiile și petrecerile

La capitolul activități, drumețiile și petrecerile ocupă locul principal pentru mini-vacanța de 1 Mai. Alte activități apreciate sunt picnicul, grătarul și focul de tabără.

Cei mai mulți doresc să își petreacă vacanța alături de familie (41,9%), în timp ce un sfert dintre respondenți preferă petrecerea sejurului alături de prieteni sau partener. 17% au răspuns că doresc să petreacă alături de colegii de serviciu.

 

Citiți și despre: