Stiri: Companii

Unde preferă românii să călătorească de Crăciun şi de Revelion?

17.12.2014

Cele mai căutate destinații de vacanță pentru perioada Crăciunului, în afara țării, sunt Laponia, Viena și Roma, recunoscute pentru târgurile de Crăciun și evenimentele tematice, în timp ce revelionul perfect pentru turistul român este la soare, în destinații ca Dubai și Istanbul, potrivit datelor Paravion.ro.

Bugetul mediu alocat anul acesta de turistul român pentru un Crăciun în afara țării se ridică la circa 800 euro de persoană, similar cu cel de anul trecut, iar top 3 cele mai bine vândute pachete de Crăciun sunt cele pentru Laponia, Viena și Roma.

Cât costă pachetele pentru Crăciun

Chiar dacă este cea mai scumpă destinație, Laponia (Finlanda), este și cea mai bine vândută pe Paravion.ro, cu prețuri începând de la circa 1.700 euro pentru un pachet complet cu 4 nopți de cazare la hotel de patru stele, 4 cine festive, 3 prânzuri, excursii tematice în fiecare zi,  bilete de avion și taxe de transport incluse.

Prețurile pentru un Crăciun în Viena încep de la 210 euro, preț care include, printre altele, 3 nopți de cazare la un hotel de trei stele, cină de Crăciun și bilet la concertul extraordinar de Crăciun al Wiener Hofburg Orchester.

„Românilor le place să călătorească și observăm de la an la an că încep să înlocuiască destinațiile clasice de Crăciun, din țară, cu pachete avantajoase în destinații internaționale, faimoase pentru târguri, pârtii de schi și alte evenimente tematice de iarnă. Iar dacă de Crăciun le place zăpada, de revelion se îndreaptă spre destinații exotice, însorite, precum Dubai sau Istanbul”, declarat Remus Vișan, Managing Director Paravion.ro

Bugetul alocat pentru Revelion

Pentru Revelion, conform acestuia, cele mai bine vândute destinații sunt pachetele în Dubai și Istanbul, urmate de Nisipurile de Aur și Bansko (Bulgaria) și de o destinație internă, Tușnad.

În ceea ce privește bugetul mediu de Revelion alocat, reprezentanţii agenţiei spun că se ridică la circa 600 euro de persoană, pentru un pachet ce include transport, cazare, masă și diverse circuite.

Cele mai scumpe pachete pentru Revelionul 2015 pe Paravion.ro, dar și cele mai bine vândute, sunt cele din Dubai, care încep de la 1.000 euro de persoană pentru 7 nopți la patru stele și pot urca până la peste 3.000 euro de persoană pentru 7 nopți la cinci stele, taxe de transport, masă și circuite incluse.