Slide

Stiri: Companii

Unde preferă românii să îşi petreacă sărbătorile de iarnă?

08.12.2014

Românii preferă să îşi petreacă sărbătorile de iarnă în ţară, Crăciunul fiind petrecut în familie, iar Revelionul împreună cu prietenii şi familia, conform unui studiu realizat de HotelGuru.ro. Bugetul maxim pe care aceştia vor să îl aloce este de 1.000 de lei de persoană, iar 65% dintre respondenţi plănuiesc să plece în vacanţă în iarna aceasta, însă cei mai mulţi (76%) aleg oraşele sau staţiunile de la munte, din România.

În topul destinaţiilor din ţara noastră se află Valea Prahovei, zona Bran – Moeciu, dar şi staţiuni precum Băile Felix, Tuşnad, Gura Humorului şi Sovata. Cei care aleg să îşi petreacă vacanţa de iarnă în străinătate, optează pentru o destinaţie apropiată, cu posibilitate de schi, precum Austria, Bulgaria şi Franţa, dar şi Germania, Ungaria şi Marea Britanie. Totuşi, nu lipsesc nici destinaţiile exotice, precum Emiratele Arabe Unite – Dubai şi insulele din Caraibe.

Bugetul alocat de români

Studiul mai arată că circa 36% dintre respondenţi au afirmat că preţul rezonabil pentru un sejur de maximum o săptămâna, cu transport, cazare şi mâncare incluse ar trebui să se încadreze între 600-1.000 lei de persoană.

Pentru destinaţiile din afara ţării 34% dintre români au răspuns că preţul rezonabil ar trebui să fie între 300-500 euro de persoană.

Activităţile din vacanţele de iarnă

În timpul vacanţelor de iarnă relaxarea la spa sau wellness ocupă locul principal (51%) în preferinţele românilor, 47% dintre ei preferă să fie alături de persoana iubită, într-un cadru romantic, pe când 45% doresc să facă excursii în natură, iar 37% să viziteze oraşe.

Cei mai mulţi ar prefera să călătorească cu soţul/soţia sau prietenul/prietena (59%), pe când 37% cu familia, iar 23% cu prietenii.