Stiri: Constructii

Unde se găsesc cele mai ieftine locuinţe din Bucureşti?

19.09.2016

Cele mai ieftine apartamente de două și de trei camere în ansambluri rezidențiale noi din principalele 26 de zone ale Bucureştiului se găsesc în Pipera, Băneasa – Sisești și Crângași, conform unui studiu efectuat de Directimo.ro

Analiza se bazează pe studiul prețurilor mediane solicitate pe metru pătrat util, fără TVA, pentru 668 de tipuri de apartamente de două și de trei camere disponibile la vânzare în ansamblurile rezidențiale din 26 de zone centrale, semicentrale și de nord ale Bucureștiului: Pipera, Băneasa – Sisești, Băneasa, Herăstrău, Aviației, Floreasca, Primăverii, Aviatorilor – Kiseleff, 1 Mai, Victoriei, Dorobanți, Lacul Tei, Calea Călărașilor, Decebal, Unirii, Nerva Traian, Ultracentru, Moșilor, Iancului, Tineretului, Vitan, Dristor, Titan, Crângași, Grozăvești, 13 Septembrie.

„Pentru apartamentele noi de două camere, cele mai mici prețuri mediane solicitate se înregistrează în Crângași. Astfel de unități disponibile la vânzare în ansamblurile rezidențiale de aici au suprafețe utile de 45 – 69 de metri pătrați și au un preț median solicitat de 1.157 de euro pe metru pătrat util”, conform studiului.

La o diferenţă de preț de doar 45 de euro se află apartamentele de două camere din Pipera, disponibile în peste 10 ansambluri imobiliare. În această zonă, suprafețele utile variază între 43 și 73 de metri pătrați.

Pipera se află și în topul celor mai ieftine apartamente noi de trei camere, cu un preț median solicitat de 1.165 de euro pe metru pătrat util. Locuințele cu trei camere din această zonă dispun de suprafețe utile generoase, situate între 69 și 127 de metri pătrați.

Locul al doilea este ocupat de Băneasa – Sisești, unde un apartament de trei camere are o valoare medie de 1.249 de euro, raportată la metru pătrat util.

Cele mai scumpe apartamente

La polul opus se află zona Primăverii, unde în prezent apartamentele de două și de trei camere au prețuri mediane solicitate de 4.072, respectiv 4.159 de euro pe metru pătrat util.