Stiri: Sanatate

Investitie Spitalul Bagdasar-Arseni.

Unde se va construi Spitalul Regional de Urgență Brăila – Galați?

06.11.2017

Săptămâna trecută a fost semnat Protocolul de predare –preluare a suprafeței de teren necesară pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Brăila – Galați, între Consiliul Județean Brăila și Ministerul Sănătății.

Este vorba de 7,65 hectare de teren situate în comuna Vădeni, care a trecut în administrarea Ministerului Sănătății de la Consiliul Județean Brăila.

Terenurile pe care urmează să fie construite cele trei spitalele regionale în Cluj, Iași și Craiova, au fost luate, de asemenea, în folosința Ministerului Sănătății, prin Hotărâre de Guvern.

Protocoalele de predare – primire au fost semnate cu Consiliul Județean Cluj, respectiv Consiliul Local Iași. Săptămâna viitoare va fi semnat un protocol cu Ministerul Apărării Naționale pentru preluarea terenului necesar construirii Spitalului Regional de la Craiova.

Pe măsură ce vor fi identificate, vor fi preluate în administrarea Ministerului Sănătății și terenurile necesare construirii Spitalelor Regionale din Timișoara, Târgu Mureș, Constanța și Brașov.

”În scurt timp, vom demara consultările cu autoritățile administrației publice locale pentru a ne asigura că spitalele pe care urmează să le construim vor funcționa în condiții optime și la standarde de calitate atât din punct de vedere a asigurării căilor de acces, cât și al utilităților”, a declarat prof.dr Florian Bodog, ministrul Sănătății.