UNICEF aniversează 70 de ani

12.12.2016

UNICEF aniversează 70 de ani de activitate desfăşurată necontenit în beneficiul celor mai vulnerabili copii din lume. Cea mai mare organizaţie pentru copii din lume a fost înfiinţată la 11 decembrie 1946 pentru a oferi ajutor şi speranţă copiilor suferinzi la finele celui de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, cu ocazia celei de-a 70-a aniversări de la înfiinţarea sa, UNICEF celebrează imensele progrese realizate pentru copiii lumii şi relansează apelul urgent de a ajuta milioanele de copii ale căror viaţă şi viitor sunt ameninţate de conflicte, crize, sărăcie, inegalitate şi discriminare.

„UNICEF a fost creat după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a oferi ajutor şi speranţă tuturor copiilor aflaţi în situaţie de risc sau în dificultate, indiferent de ţara în care trăiau sau de rolul jucat de statul respectiv în timpul războiului. Misiunea noastră are un caracter la fel de stringent şi de universal şi astăzi. Având în vedere că, în lume, sunt atât de mulţi copii care au nevoi atât de mari, ne reînnoim angajamentul de a obţine rezultate pentru fiecare copil”, a afirmat Directorul Executiv al UNICEF, Anthony Lake.

Organizaţia a fost creată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a ajuta copiii din Europa, China şi Orientul Mijlociu în perioada postbelică. Finanţată integral de contribuţiile voluntare ale guvernelor, societăţii civile, sectorului privat şi cetăţenilor, a reuşit să-şi extindă rapid activitatea, iar în 1955 desfăşura deja activităţi pentru copii în peste 90 de ţări.

La ora actuală, UNICEF este cea mai mare organizaţie pentru copii din lume, fiind activă alături de partenerii săi în 190 de ţări şi teritorii şi urmărind să asiste fiecare copil, cu ajutorul a 13.000 de angajaţi implicaţi la nivel naţional şi internaţional.

„Viziunea UNICEF pentru următorii 70 de ani este o lume în care activitatea noastră nu mai este necesară – o lume în care fiecare copil este sănătos, în siguranţă, educat, îngrijit şi protejat… şi în care toţi copiii îşi pot atinge potenţialul maxim,” a declarat Anthony Lake.

 

 

Citiți și despre: