Stiri: Agricultura

Acciza la motorină 2023

UniCredit Bank lansează finanţările pentru beneficiarii de subvenţii APIA

26.04.2018

UniCredit Bank a anunţat că a semnat convenţiile cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) şi Fondurile de Garantare oferind, în anticiparea acestora, finanţări pentru fermieri în vederea efectuării lucrărilor agricole.

Categoriile de beneficiari pentru care banca acordă finanţare aferentă subvenţiilor campaniei 2018-2019 sunt persoanele juridice – companii mari, dar şi mijlocii -, care desfăşoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori ai suprafeţelor de teren agricol, potrivit legislaţiei în vigoare.

„Vrem să fim banca lucrurilor care contează pentru clienţii noştri, oferindu-le servicii de consiliere de înaltă calitate, o paletă de produse care să răspundă nevoilor lor şi un proces simplificat de analiză şi aprobare. Îndemnăm beneficiarii de subvenţii APIA să se adreseze reprezentanţilor băncii în vederea începerii analizei cât mai curând posibil”, a declarat Valentin Boldeiu, Coordonator al Departamentului pentru Fonduri Europene din cadrul UniCredit Bank.

Dobânda maximă a facilităţilor este ROBOR 6M + 2%, iar documentele de analiză în vederea obţinerii creditării specifice sunt istoricul de încasare a subvenţiilor şi cererea unică de plată depusă la APIA. În plus, UniCredit Bank oferă beneficiarilor de subvenţii APIA care au cont curent la bancă posibilitatea deschiderii unui cont special destinat încasării subvenţiilor, fără costuri suplimentare, cont nepurtător de dobânzi şi comisioane.

UniCredit Bank oferă finanţare pe baza cererii de plată anuale depuse la APIA în cuantum de până la 70% pentru clienţii existenţi şi de până la 60% pentru clienţii noi din valoarea următoarelor submăsuri:

• Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS), valoare estimată 96 euro/hectar;

• Plata redistributivă (acordată gradual pentru primele 30 de hectare ale exploataţiei agricole), cu o valoare de 5 euro/hectar pentru primele 5 hectare şi de 48 euro/hectar pentru restul de 25 de hectare;

• Plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu (“Plata pentru înverzire”), cu o valoare estimată de 60 euro/ hectar;

• Măsura 13 – Plăţi pentru zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri semnificative.